In the spotlight: Wim Mennink!

In deze rubriek geven we speciale aandacht aan een vrijwilliger of groep vrijwilligers, een bijzondere speler of bijzonder team. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld laten zien wat er speelt binnen de vereniging of wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Deze keer in the Spotlight: Wim Mennink!

Toen Wim Mennink jaren geleden een kijkje bij de training van de mini’s op complex Zwanenberg nam, keek hij verbaasd toe hoe slechts 1 trainer op dat moment al deze mini’s bezighield. Wim stapte direct na de training spontaan op Willy Bouwhuis af en zei “Vind je het goed als ik je kom helpen?”.

Inmiddels is Wim alweer zo’n 11 jaar vaste trainer bij de mini’s, de jongste en energiekste telgen van FC Trias. De huidige jeugd tot aan de JO-17 heeft hij allemaal onder zijn vleugels gehad. Hij deed en doet dit nog steeds met veel plezier. Je ziet dit ook! Bij FC  Trias tref je Wim altijd aan met een glimlach op zijn gezicht.

Ruim voor aanvang van iedere training zet hij de goaltjes al klaar en zorgt hij voor de ballen op het veld, zodat de mini’s bij aankomst direct aan de slag kunnen. Hij heeft oog voor alle kinderen en vindt het belangrijk dat elk kind zich thuis voelt bij de mini’s. Daarnaast is Wim toegankelijk voor ouders. Deze kunnen altijd bij hem terecht als er bijzonderheden zijn of gewoon voor een praatje.

Op een speelse manier laat Wim de mini’s kennismaken met het voetbalspelletje. Zijn flexibele, kindgerichte manier van trainen met af en toe een geintje tussendoor, zorgt ervoor dat ieder kind enthousiast meedoet tijdens de training. Aan het einde van de training laat Wim zich graag tikken door de menigte mini’s. Niks is hem te gek.

Wim heeft een groot FC Trias hart. Hij houdt zich niet alleen bezig met de mini’s. In het verleden heeft Wim, zelf oud-voetballer van Kotten, ook nog diverse wedstrijden gefloten bij de senioren op zondag. Inmiddels is hij hiermee gestopt en hij heeft nu zitting genomen in de scheidsrechterscommissie. In deze rol heeft hij ook jonge scheidsrechters begeleid, waaronder Wessel ten Damme. En “last but not least” is Wim onlangs nog gehuldigd door de scheidsrechtersvereniging Winterswijk en omstreken i.v.m. zijn 25-jarige lidmaatschap van de scheidsrechters vereniging.

Wim, we hopen dat je je nog jarenlang blijft inzetten voor FC Trias. Mede dankzij de warme ontvangst van de mini’s, zorg jij samen met Willy en Johan voor een goede basis voor onze jongste voetballers. Op elk niveau voetbalt nog steeds een zeer groot gedeelte van deze jeugd met veel plezier bij FC Trias.