In the spotlights Jarno Wassink

Ook al ontmoeten we elkaar momenteel niet op ‘t Huitinkveld……. we gaan gewoon door met bijzondere vrijwilligers in the spotlights te zetten. Ditmaal Jarno Wassink.

Wie kent hem niet?

Hoewel hij (zoals hij zelf altijd beweert) geen verstand van voetbal heeft, is hij al minstens 10 jaar lang iedere zaterdag trouw op het voetbalveld te vinden. Jarno is leider van de JO17-1. Toen zijn zoon Lars in 2009 bij de mini’s ging voetballen, is zijn succesvolle carrière als leider begonnen. De rol van leider was hem direct op het lijf geschreven. Jarno strikte zonder te mopperen alle veters van het elftal en gaf regelmatig een aai over de bollen van de kleine boys.

 

Jaar in jaar uit groeide hij met zijn jongens mee, van het pupillen naar inmiddels het junioren voetbal. Schoenveters hoeft hij inmiddels niet meer te strikken. Nu houdt hij zich bezig met het “echte” werk. Met veel plezier verzorgt hij inmiddels de grote jongens op het veld. Elk pijntje weet hij met z’n wonderwater te verminderen, waardoor de jongens toch de wedstrijd kunnen uitspelen. Naast zijn taak als leider, vermaakt hij tussendoor het publiek ook nog. Een andere kwaliteit van hem is dat hij als geen ander na elke verloren wedstrijd, de jongens weer met beide benen op de grond krijgt en weet op te beuren. Zijn humor is aanstekelijk en doet menig leed verzachten.

Normaal gesproken is Jarno de rust zelve. Echter afgelopen seizoen tijdens de zwaarbevochten kampioenswedstrijd had hij het zwaar. Zijn jongens konden voor het eerst kampioen worden, maar ze leken de wedstrijd eerst uit handen te geven. Na een zware strijd in de tweede helft wist het team het kampioenschap toch naar zich toe te trekken. De ontlading was immens en het feest groot. De bekroning op zijn jarenlange leiderschap.

 

 

 

Jarno, je betekent veel voor de jongens. Ze hopen je nog lang als leider te zien! Hopelijk brengt jouw enthousiasme weer nieuwe leiders voort binnen onze club. Mocht je overwegen om te stoppen met het leiderschap, dan kun je altijd nog terugkeren naar een functie die je al eerder hebt bekleed binnen FC Trias, namelijk als chef de frituur, want ook daar was je een kei in.

Scroll naar boven