Inspirerende sponsoravond

Op vrijdag 7 juni 2024 vond een bijzondere sponsoravond plaats, waar zowel inspiratie als gezelligheid centraal stonden. Voorzitter Bart Berenschot opende de avond en benoemde een aantal zaken en activiteiten die met sponsorgeld zijn en worden gerealiseerd. Hij bedankte de sponsoren dan ook hartelijk voor hun steun en loyaliteit. Ook stond hij kort stil bij het plotselinge overlijden van Ron Kuyt, trainer van Heren 2 Zaterdag. Daarna gaf hij het woord aan Patrick Grijsen van de Sponsorcommissie, die de organisatie van deze avond onder aanvoering van Dennis Kolsté op zich heeft genomen.

De avond werd afgetrapt met een masterclass ‘De Beste Verliezer’ door sportvoedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis. Hij wist de aanwezigen te boeien met zijn inspirerende en soms confronterende inzichten over voeding. Zijn presentatie was niet alleen informatief, maar ook leuk. Henk-Jan vertelde over zijn boek waarin hij uitlegt hoe we radicaal anders kunnen eten en boodschappen doen om onze gezondheid te verbeteren.

Henk-Jan deelde zorgwekkende feiten: ruim 50% van de mensen kampt met overgewicht of gevaarlijk hoge bloedsuikerspiegels door ongezonde eetgewoonten. Wat velen als ‘normaal’ beschouwen, blijkt vaak helemaal niet zo gezond te zijn. Hij legde uit dat bij het volhouden van nieuw gedrag niet gaat om wilskracht, maar om de juiste methode. Zijn aanpak focust op kleine stappen, de invloed van onze omgeving, motivatie en kennis.

Vier veelvoorkomende voedingsfouten kwamen aan bod: te veel eten, te vaak eten, verkeerd eten en een gebrek aan variatie. Hij benadrukte dat het eten van ongezonde producten kan leiden tot insulineresistentie, een gevaarlijke toestand voor de gezondheid.

Na een korte pauze, waarin de aanwezigen even konden bijpraten, volgde een interactieve panelsessie met voetbaltoppers Sherida Spitse, Ronald de Boer en William Krabbenborg. Deze sessie werd geleid door Henk-Jan Koershuis en Domien Esselink. De panelleden deelden persoonlijke verhalen en ervaringen met voeding en sport en beantwoordden vragen die door de geboeide toeschouwers werden gesteld. Ronald de Boer vertelde hoe voeding tijdens zijn carrière nog niet zo’n grote rol speelde als nu.

Aan William werd de vraag gesteld of hij een vraag wilde stellen aan Sherida en Ronald over wat hen nog beter zou kunnen maken. Sherida benadrukte het belang van hard werken, talent en de steun van haar ouders, die haar overal naartoe brachten. Ronald deelde zijn ervaring met prestatiedruk en hoe hij van Ajax naar Twente ging om zichzelf te verbeteren. Toen Louis van Gaal trainer werd bij Ajax, keerde ook Ronald terug naar Amsterdam, waarna een zeer succesvolle carrière volgde.

William vertelde over zijn overstap van speler naar trainer op 32-jarige leeftijd en hoe dit hem veel goeds heeft gebracht. Mien te Selle vroeg naar de meest indrukwekkende momenten in de carrières van de panelleden, waarop Ronald vertelde over zijn vele operaties en het winnen van de Champions League als zijn hoogtepunt.

Sherida deelde haar ambitie om in de toekomst trainer bij Ajax te worden, terwijl Ronald zijn waardering uitsprak voor het vrouwenvoetbal en de potentie van het Nederlands elftal op het EK. Ze bespraken wat er nodig is voor de verdere professionalisering van het damesvoetbal, zoals betere en basisinkomens voor speelsters, zodat ze zich volledig kunnen richten op hun sport.

De avond werd afgesloten met een blik op de toekomst. Ronald deelde zijn droom om te blijven genieten en mooie herinneringen te maken. Sherida sprak over haar wens om een winnende coach te worden, haar gezondheid, haar gezin en zakelijk succes. Ronald sloot af met een eerbetoon aan zijn vader als zijn grootste inspiratiebron.

Voor één van de aanwezige meiden was er nog een grote verrassing. Fayah de Vries was de gelukkige winnares van een bon van Leugemors voor een wedstrijdshirt naar keuze.

Tot slot blikte William ook nog even terug op het afgelopen seizoen, waarbij Heren 1 de winterstop inging met een 2e plaats op de ranglijst. Na de winterstop was er tegenslag door blessureleed en spelers die vanwege studie niet beschikbaar waren. Het belangrijkste doel voor het afgelopen seizoen was echter dat de jongens die over kwamen vanuit de jeugd en nu voor het eerst in de selectie speelden, konden wennen aan het seniorenvoetbal. Voor komend seizoen is het doel om genoeg punten te hebben voor het bereiken van de nacompetitie.

Het was een avond vol inspirerende verhalen, waardevolle inzichten en een sterke gemeenschapsgevoel. De aanwezigen gingen naar huis met nieuwe ideeën en motivatie om hun eigen doelen te bereiken.

Meer foto’s zijn te vinden in het album

Fotografie: Esther Reijrink / Moment& Fotografie

Scroll naar boven