Jeroen Manschot te gast bij FC Trias

Op maandag 29 mei was Jeroen Manschot – scheidsrechter betaald voetbal – te gast bij FC Trias om (jeugd) scheidsrechters en overige belangstellenden van de verenigingen die aangesloten zijn bij de Winterswijkse Voetbal Federatie een leerzame en interactieve avond te bezorgen. De organisatie was in handen van Jan Elferink.

Jeroen liet aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden zien dat het niet altijd eenvoudig is voor een scheidsrechter om de juiste beslissing te nemen. Aan de hand van wedstrijdbeelden uit de Eredivisie en internationale wedstrijden werden de deelnemers gevraagd welke beslissing zij genomen zouden hebben. Daaruit ontstonden regelmatig leuke discussies (wel of geen overtreding, hands of buitenspel – een gele of rode kaart). Bepalend was bijna altijd de waarnemingspositie van de scheidsrechter.

Jeroen gaf vervolgens uitleg over de werkwijze, samenwerking en communicatie met de assistenten door middel van headsets. Ook werden de laatste ontwikkelingen over de toepassing van de doellijntechnologie en de Video Referee toegelicht.
De avond werd afgesloten met een korte quiz die door de 17-jarige jeugdscheidsrechter Wessel ten Damme werd gewonnen.

Klik hier voor meer foto’s

Scroll naar boven