Kan FC Trias Za2 (O23) haar winstreeks vasthouden?

Na een sterke 4-2 winst op Gendringen O23-1 in de Achterhoek Cup en een klinkende 1-7 winst op Bon Boys 3 in de competitie, stonden we op dinsdagavond 23 januari 2024 tegenover Grol O23-1 in de Herkansingsronde van de Achterhoek Cup O23. Kan FC Trias Za2 deze winstreeks vasthouden?

Toen de scheids eenmaal een bal gevonden had, konden we aftrappen op het hoofdveld van Sportpark Den Elshof. Meteen werd duidelijk dat we tegen dit elftal niet achterover konden leunen. Er werd hoog druk gezet door Grol, waardoor opbouwend voetballen meteen erg lastig gemaakt werd. In het eerste kwartier werd snel duidelijk dat FC Trias fysiek wellicht iets sterker is dan het jonge elftal van Grol, maar dat de partij uit Groenlo voetballend domineert. Ondanks de inzet, kan het elftal van FC Trias kan niet tippen aan het vlotte en behendige spel van Grol. Wel houden we het achterin dicht en wordt er gretig gejaagd door de voorhoede. Bijna mét resultaat, want na een onderschepping van Jarnick en een uitstekende steekpass, vergeet Patrick zichzelf te belonen: zijn schot vliegt op de paal!

Na deze korte opleving, keren we terug in het spelbeeld uit het eerste kwartier. Grol is de bovenliggende partij en controleert het spel. Geduldig azen zij op een doelpunt en deze vinden ze in de 17e minuut. Een schot in de verre hoek vanaf randje zestien is helaas onhoudbaar voor Mats. Het is 1-0 voor Grol. Niet veel later gebeurt er iets heel herkenbaars. In de 20e minuut krijgt Grol een corner. Het klinkt heel logisch om dan mee te springen en de bal uit te verdedigen, maar hier heeft FC Trias Za2 dit seizoen grote moeite mee. Ook dit keer kan er vrij ingekopt worden, resulterend in de 2-0.

Gelukkig houdt FC Trias de moed erin. “Nu wij weer!”, wordt er geroepen, en zo hervatten onze toppers deze zware wedstrijd tegen een goed voetballend Grol. Tjeerd wordt gewisseld voor frisse energie op het middenveld, al blijft het knokken zonder weinig resultaat. Teruggetrokken op de eigen helft, azen we op een counter. Deze tactiek lijkt het te gaan worden voor de rest voor de wedstrijd. In de 27e minuut werpt deze tactiek bijna zijn vruchten af, maar helaas houdt de keeper van Grol het schot van Patrick in de verre hoek.

Gaat dan alles goed bij Grol? Nee. Nummer 8 maait plotseling over de bal bij een poging tot een schot. “100!”, klinkt het vanaf de zijlijn. Leuk voor het publiek, verder hebben we er weinig aan… Totdat daar plotseling Daan de Roos opduikt in de spits! Een terugspeelbal wordt verkeerd ingeschat door de centrale verdediger van Grol, waardoor Daan de ruimte heeft voor een schot. Zou het dan toch?! Je gelooft het niet, maar ook deze 100% kans belandt op de paal. Men zegt wel eens dat je niet altijd zes kunt gooien, maar dit is ronduit domme pech. Het valt wel, maar niet mee…

Pogingen om er onder de druk van Grol uit te voetballen, worden richting de rust nog bijna afgestraft. Gelukkig houdt Mats het team sterk op de been met twee goede reddingen, waardoor we met een beperkte schade van 2-0 de rust ingaan. Weet FC Trias Za2 dit nog om te draaien tegen een overwegend sterk voetballend Grol? Een tipje van de sluier: nee.

De tweede helft is vooral veel van hetzelfde. Grol domineert de wedstrijd en FC Trias moet het hebben van counters of foutjes van de tegenstander. In de 53e minuut komt Peter Dielen voor het eerst in actie. Tot nu toe een foutloze wedstrijd van onze vlagger. Hij steekt zijn vlag in de lucht en haalt de angel uit een aanval van Grol. Ook Mats redt nog een paar keer knap. Toch gebeurt het onvermijdelijke in de 57e minuut. De 3-0 valt nadat de bal vanuit een corner in het zestienmetergebied blijft hangen. Grol profiteert en trekt de wedstrijd verder naar zich toe. Kan een verdedigende wissel het verschil nog maken? Bono komt erin voor Pim in de 58e minuut. Helaas verandert er aan het algemene spelbeeld weinig. Grol heerst en FC Trias heeft er moeite mee om onder de druk uit te voetballen. Kunnen we in plaats van scoren nog wel de boetepot spekken? Zeker! Na een overtreding van FC Trias pakt de tegenstander de bal, waarna Stijn “Hands!” roept. Een boete voor domme opmerking is op zijn plaats, waardoor de staf hem bedankt voor zijn bijdrage aan de pot.

In de loop van de tweede helft ontstaat er langzaam meer ruimte op het veld voor beide partijen. Dit biedt wat hoop, maar echt doorbreken lukt niet. Grol is echter ook nog niet klaar, en zoekt naar de 4-0. Gelukkig zijn daar een aantal uitstekende reddingen van Mats en ook Stijn redt op de achterlijn. In de 72e minuut komt Daan erin voor Daan, zullen ze er bij hem wel in gaan? Ik denk dat het antwoord inmiddels te raden is.

Speciale vermelding voor onze trainer Bert: Een afzwaaiende bal van de keeper legt hij op grandioze wijze in één keer dood aan de voet. Aan ons voorbeeld kan het vandaag niet liggen…

Mats blijft een sterke wedstrijd keepen. Een vrije bal richting de kruising weet hij er wonder boven wonder uit de houden, maar helaas liep een aanvaller van Grol gretig door. Hij beslist de wedstrijd in de 77e minuut met een 4-0 stand. Nog even lijkt Kuba er door te komen na een mooie steekbal, maar de verdediging van Grol blifjt ijzersterk en kan de bal nog net voor zijn voeten wegtikken. Gebeurt er daarna nog iets noemenswaardigs? Helaas niet. Jelmer geeft een inworp weg na ruzie met de bal, Daan schoffelt een verdediger en in de 90e minuut haalt Stijn nog eens uit van afstand. Helaas hard over richting de camping. Als dat maar geen koppijn wordt voor de campinggast in z’n tent…

Eindstand: 4-0 winst voor Grol. Er werd hard gewerkt, maar we waren simpelweg niet opgewassen tegen het uitstekende voetbalspel van de tegenstander. Door deze nederlaag liggen we uit de Achterhoek Cup, maar gelukkig mogen we het zaterdag weer proberen in eigen competitie tegen de Tubanters 1897 2. Tot dan!

Scroll naar boven