Bon Boys ZA3 – FC Trias ZA2

Zaterdagmiddag 15:00 was Sportpark De Greune het strijdtoneel tussen Bon Boys ZA3 & FC Trias ZA2. Het was opnieuw een koude dag waarbij de temperatuurmeter 0 graden aangaf. De wedstrijd begon 5 minuten eerder en had een korte rust omdat Bon Boys graag om 16:30 in de kantine naar FC Twente wilde kijken.

FC FC Trias begon prima aan de wedstrijd, verzorgd voetbal en Bon Boys zakt in. FC Trias krijgt dan ook de eerste kansen in de eerste paar minuten. In de 8e minuut maakt Sjoerd een goede actie over de linkerkant er zoekt de achterlijn op, Sjoerd weet de bal bij Daan te krijgen die de bal rustig in de rechterhoek schuift. 0-1 voor FC Trias en het kan een mooie middag worden. Dat blijkt wel als Bono in de 14e minuut de bal tactisch terugkopt op Peter die zich geen moment bedenkt en de bal zo ongeveer op de 16 meter van de tegenstander neerlegt, Daan is de enige speler die geloof heeft in de bal en kan de bal subtiel langs de keeper binnentikken, 0-2. In de 16e minuut een goede combinatie tussen Kuba en Daan, Kuba komt 1 op 1 met de keeper maar weet helaas niet af te ronden. Via de rebound komt Jarnick nog tot een schotkans, deze weet de keeper goed te verwerken tot een corner. In de 25e minuut een goede aanval over rechts, Daan geeft de bal voor bij de 2e paal maar het lukt zowel Sjoerd als Patrick niet om de bal in de goal te krijgen. Een aantal minuten later is het dan wel 0-3 via Patrick, echter wordt deze goal onterecht afgevlagd voor buitenspel. De rechtsbuiten van Bon Boys is deze wedstrijd het enige gevaar voor FC Trias, hij weet dan ook via een goede actie de binnenkant van de paal te raken. Gelukkig voor FC Trias staat Pim op de doellijn om de bal weg te kunnen koppen voordat een speler van Bon Boys erbij kan. Zoals te lezen is, had het met rust al wel 0-5 of meer kunnen, misschien wel moeten staan.

Na een verkorte rust werd er afgetrapt voor de 2e helft, FC Trias begon opnieuw met goed voetbal. Zoals wel vaker deze wedstrijd was het Sjoerd die als linksback de bal ontving van Mats en door kon lopen tot in de 16-meter, de bal wel koelbloedig in de verre hoek geschoten en het stond 0-3. Je zou zeggen dat de wedstrijd dan wel gespeeld is als je zelf geen gekke dingen doet. Niet veel later krijgt Bon Boys een onterecht penalty welke in eerste instantie nog wordt tegengehouden door Peter, helaas heeft die bal nog genoeg snelheid om met wat effect over de doellijn te rollen, 1-3. Bij de eerstvolgende opbouw lijdt FC Trias balverlies door goed druk zetten van Bon Boys, de speler van Bon Boys gaat 1 op 1 met Peter die besluit aan de handrem te trekken. Net buiten de 16 meter begaat Peter de overtreding en ontvangt een gele kaart, gelukkig voor FC Trias komt er verder geen gevaar uit deze vrije trap. In de 57e minuut verovert Kuba de bal op het middenveld bij Bon Boys, hij loop door tot de 16 en geeft een goede steekpass op Lennard, je zult het geloven of niet maar Lennard weet de bal tot doelpunt te verwerken, 1-4. In de 61e minuut scoort Jarnick de 1-5 welke opnieuw zeer onterecht werd afgevlagd voor buitenspel. In de 65e minuut een goede combinatie tussen Jarnick en Kuba, deze
aanval wordt door Kuba netjes afgerond in de verre hoek (tijdens het teruglopen naar eigen helft schreeuwt de ingevallen Tjeerd: komt door mij; tot op heden weet nog niemand wat Tjeerd hiermee bedoelde aangezien die de bal niet heeft aangeraakt…). Dan wordt Daan Tolkamp erin gewisseld voor Daan de Roos, Daan de Roos wilde graag een hattrick maken maar dat mocht vandaag niet zo zijn. In de 70e minuut schiet Jarnick de bal naar voren, deze wordt door de verdediger verkeerd ingeschat en Daan Tolkamp weet met zijn 1e balcontact de 1-6 binnen te schieten. Al met al dus een gecombineerde Hattrick door beide Daan’s. FC Trias weet in de 89e minuut ook de 1-7 nog te scoren via een vrije trap. Een goed aangesneden voorzet gaat over alles en iedereen heen en komt bij de 2e paal terecht, de enige speler die daar nog staat is Mats en die weet de bal tegendraads binnen te knikken.

Een mooie wedstrijd met een goede uitslag welke nog wel hoger had mogen uitvallen. Dinsdag 23/01 een spannende pot in de Achterhoek Cup, uit naar Grol 023 om 20.15.

Scroll naar boven