Kingspan Insulation sponsort vele liters wasmiddel voor schone was

Kingspan Insulation, producent van hoogwaardige isolatiematerialen voor gebouwen, heeft besloten een cheque ter waarde van €500,-te doneren, ten behoeve van de nodige liters wasmiddel voor het Schone Was project van FC Trias.
Eind januari 2018 is de wasserette, na een korte periode van proefdraaien, officieel in gebruik genomen. Onder begeleiding van Estinea hebben mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt een waardevolle dagbesteding en kunnen ze een waardevolle bijdrage leveren aan het verenigingsleven. In eerste instantie is gestart met het wassen van de kleding van een beperkt aantal teams, inmiddels worden de tenues van verschillende teams met grote zorgvuldigheid gewassen, gevouwen en klaargezet voor de volgende wedstrijd. Inmiddels wordt ook al geholpen met wat lichte onderhoudswerkzaamheden.
Inge Klein Gunnewiek vertelt over het belang van het project: “Het actief meedoen aan de maatschappij is voor deze doelgroep heel erg belangrijk. Naast de eerder genoemde dagbesteding zijn de sociale contacten die zij tijdens het werk opdoen van onschatbare waarde. De combinatie dagbesteding en sociale contacten opdoen geeft veel mensen zicht te ontwikkelen, ervaring op te doen en bovenal (meer) zelfvertrouwen te krijgen. Projecten zoals deze zijn echt van onschatbare waarde.”
Chantal Heuvelman, senior marketeer bij Kingspan Insulation, vervolgt: “Kingspan is een maatschappelijk betrokken onderneming. Wij staan voor een samenleving waarin voor iedereen plek is en iedereen op zijn of haar eigen manier kan meedoen. Als Winterswijks bedrijf vinden wij het dan belangrijk om Winterswijkse initiatieven te ondersteunen. Daarom dragen wij graag bij aan dit mooie project.”
Over het project Schone Was
Op verzoek van de gemeente heeft FC Trias verschillende mogelijkheden bekeken om sportcomplex ’t Huitinkveld ook buiten de weekenden en avonden open te stellen. In 2017 is er in samenwerking met zorgorganisatie Estinea actief invulling gegeven aan deze wens. Door de vele handige vrijwilligers van de vereniging is afgelopen jaar een wasserette gerealiseerd om de verenigingswas van de leden van FC Trias te verzorgen. In eerste instantie richt FC Trias zich op de samenwerking met Estinea. In de toekomst kunnen ook samenwerkingen aangegaan worden met collega-zorgaanbieders en daardoor volop kansen bieden voor inwoners met een arbeidshandicap, werk/leer-ervaringsplekken voor Winterswijkers vanuit de SDOA en stageplekken voor leerlingen van Pronova en Het Bariet. En natuurlijk vormt het een geweldige plek voor Winterswijkers die vrijwilligerswerk willen doen.
Over Kingspan Insulation
Kingspan Insulation – onderdeel van de Kingspan Group – is marktleider op het gebied van isolatie. Het bedrijf voorziet klanten in de bouwsector van (advies over) hoogwaardige hardschuim isolatie. Met een focus op innovatie, duurzaamheid, veiligheid en meer ruimte voor design en inspiratie draagt het bedrijf bij aan toekomstbestendig bouwen en renoveren.
Op de foto: Chantal Heuvelman (Kingspan Insulation), Eef Jonker (Estinea), Joke ter Weme (Estinea) en Inge Klein Gunnewiek (FC Trias)
Scroll naar boven