Laatste bekerwedstrijd Fc Trias VR1

Grol VR1 – FC Trias VR1

Afgelopen zondag (15/9) was de laatste van 3 bekerwedstrijden voor FC Trias VR1. Na een gelijkspel (0-0) tegen Hoeve Vooruit en winst tegen Longa (2-3) moest er zondag gewonnen worden om nog kans te maken op de volgende ronde van de bekercompetitie. Want zowel Hoeve Vooruit als FC Trias hebben tot nu toe 4 punten behaald, Hoeve Vooruit heeft met +4 echter een beter doelsaldo dan de vrouwen van Trias (+1). Dit maakt dat FC Trias afhankelijk is van de uitslag van de wedstrijd Longa – Hoeve Vooruit. Mochten zij verliezen of gelijk spelen, dan is FC Trias bij winst zeker van een plek in de volgende ronde. Bij winst van beide partijen moet FC Trias veel scoren om boven Hoeve Vooruit te eindigen. FC Trias wist dus wat : winnen met veel hen te wachten stond: veel doelpunten maken!

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter begon FC Trias sterk aan de wedstrijd. Joyce hield zich strak aan het plan en scoorde al na 6 minuten de 0-1. Dit beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. Na de 0-1 liet FC Trias het een beetje lopen. Geen druk, veel foute passes en hierdoor kon Grol af en toe in de counter dichtbij het doel van FC Trias komen. Door dom balverlies van FC Trias wist Grol de 1-1 te scoren. Na deze goal leek FC Trias zich te beseffen dat deze wedstrijd niet zomaar gewonnen was en begon weer te voetballen. Aan het einde van de 1e helft (38e minuut) maakte Sil de 1-2. Kort daarna (41e minuut) maakte Caya de 1-3, door een assist van Joske, die de bal kreeg door een prachtige steekbal van Ilse. FC Trias had haar ritme weer gevonden en stond goed te voetballen. Rusten met 1-3 was een goede uitgangspositie voor de 2e helft. Maar kort voor rust speelde de verdediging van FC Trias de bal zo bij een aanvaller van Grol in de voeten. Grol scoorde in de laatste minuut van de 1e helft de aansluitingstreffer.

In de rust sprak Dennis Kitaman terecht zijn ontevredenheid uit over de 1e helft. FC Trias voetbalde beter dan Grol, maar had teveel balverlies waardoor Grol zonder zelf kansen te creëren kon scoren. De 2e helft begon FC Trias net als de 1e helft zeer goed. Na 3 minuten werd door Joyce de 4-2 gemaakt. Ook in de 55e minuut wist FC Trias het doel te vinden. De 5-2 werd gescoord door Caya. Ondanks het betere voetbal van FC Trias wist Grol af en toe weer dicht bij het doel van FC Trias te komen. Via een cornerbal werd de bal op een arm van een FC Triasspeler geschoten met als gevolg een penalty voor Grol. Gelukkig had FC Trias Lot in het doel staan, die een echte penaltykiller bleek te zijn. Ze hield de goed geschoten penalty tegen. Toch wist Grol uit een andere aanval nog de 3-5 te scoren. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en was 3-5 de eindstand. Hoeve Vooruit won met 2-1 van Longa, waarmee zij met een beter doelsaldo door waren in de beker. Helaas voor FC Trias dus nu al het einde van het bekeravontuur voor dit seizoen. Er zit niets anders op dan met de volle 100 procent te gaan voor de competitieC

Scroll naar boven