De laatste wedstrijd, wordt het de 5e of 6e plek?

De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie was zaterdag 3 december. Het zou nog een spannende wedstrijd kunnen zijn omdat FC Trias 09-5 thuis tegen DZSV 09-3 zou spelen. FC Trias had na 10 wedstrijden 17 punten en DZSV had 16 punten. Het zou gaan om een 5e plek in deze competitie.

Het was een mooie dag, droog, niet te koud. Iedereen had er zin in. Helaas was Bram ziek waardoor hij niet kon spelen, maar trouw aan zijn team is hij zeker, want hij kwam ze wel aanmoedigen. Wat zeker leuk was is dat Stijn weer mee kon doen, hij hoefde niet te zwemmen s’morgens aangezien hij s’middags mocht afzwemmen. Samen met Jasper. Jongens, nogmaals gefeliciteerd met jullie B-diploma.

Maar goed, de wedstrijd. Dat beloofde wat. DZSV zette gelijk druk, er waren wat leuke technische acties te zien en er werd leuk verdedigd. Echt tot een goede aanval van Trias kwam het nog niet. Helaas kwam de 0-1 na 5 minuten al. Het was een mooi doelpunt, vanuit de zijkant dribbelde de tegenstander richting doel om met een goed schot en zijn linkerbeen de bal in het doel te schieten.
Trias werd wakker, ze waren er even niet bij geweest en hadden de wedstrijd van vorige week nog in hun hoofd. Maar deze tegenstander is van een ander kaliber.
Na de 0-1 waren ze ook gelijk wakker, ze vochten om elke bal. Er werd beter verdedigd, een paar kansen kregen ze ook nog, maar met deze tussenstand gingen ze kleedkamer in voor de banaan. Oja en de ranja.
Binnen no time hadden ze dat weer op en vlogen ze naar buiten voor de 2e helft. Deze ouder had nog geen slok van de koffie gehad en dat werd dus meegenomen naar buiten, bleven mijn handen gelijk warm.
De 2e helft was mooi, mooi om te zien. Het was heel gelijkwaardig. Er werd gerend, gevochten, hele mooie ballen tegengehouden door Mats. Hij krijgt het keepen echt steeds beter in het snotje, mooi om te zien. En zeker de 2e helft kwamen er meerdere kansen voor Trias. DZSV had een hele goede keeper onder de lat staan, en die heeft er zeker voor gezorgd dat het 0-1 bleef. Helaas bleef het hier bij, een mooie 6e plek voor Trias, maar een gelijkspel hadden ze zeker verdiend.
Dit was dan de najaarscompetitie, nu ik terugkijk naar 11 wedstrijden geleden, had ik nooit verwacht dat ze 6e zouden worden, maar ze zijn zo gegroeid. Zowel individueel als in groepsverband. Sommigen hebben al echt spel inzicht gekregen en proberen het spel te verdelen. Goede passes te geven zodat er gescoord kan worden. Ook de verdediging is iets om trots op te zijn. De posities zijn een beetje verdeeld in het team. Sommige jongens hebben hun eerste doelpunt op hun naam staan. En weer anderen zijn zekerder geworden als keeper en hebben daar weer meer inzicht in gekregen.
En de jongens, die hebben nog meer plezier dan ze al hadden en zijn een paar vrienden rijker geworden.

Scroll naar boven