Lieske Carleer herstelt in vertrouwde omgeving

Hé, wie loopt daar dan op ‘t Huitinkveld? In haar Oranje tenue trekt Lieske Carleer sprintjes van 60 meter over het hoofdveld. Ze werkt dagelijks aan haar herstel en doet dat in een vertrouwde omgeving: In het krachthonk in het ouderlijk huis in de Brinkheurne, twee keer in de week bij fysiotherapeut Lennart Heinen en regelmatig op ‘t Huitinkveld. “Ben in februari in Arizona geopereerd aan m’n middenvoetsbeentje. In eerste instantie zou ik daar revalideren. Door de corona is de competitie stil komen te liggen en ben ik eerder dan gepland (de competitie zou ook daar in mei eindigen) teruggekomen”, vertelt Lieske over haar terugkeer in Nederland. De blessure had op een slechter moment kunnen vallen want door de corona is het WK O20, dat gespeeld wordt in Panama en Costa Rica, uitgesteld naar januari 2021.

Via FC Trias C1 (wat nu de O15 heet) kwam ze terecht bij talententeam Zuid (combinatie van voetbal en middelbare school) in Eindhoven om vervolgens op te vallen bij de trainer van de Sun Devils die haar vroeg naar Arizona te komen waarvan ze zeker geen spijt heeft: “Geweldige faciliteiten en ondersteuning, exact zoals je dat verwacht van Amerikanen, die topsporters in alles waarderen”, aldus de enthousiaste Brinkheurnse.

Voorlopig werkt ze aan haar herstel en doet dit voor een deel bij FC Trias: “Ik vind het geweldig dat ik van FC Trias de mogelijkheid krijg om ondanks de corona, hier aan m’n herstel te werken”, waarmee Lieske haar waardering voor haar oude vereniging uitspreekt. De komende periode zal ze regelmatig te vinden zijn op ’t Huitinkveld en we wensen haar veel succes met haar herstel, na de zomer bij de Sun Devils en uiteraard bij Oranje

Nieuwsgierig hoe het verder met Lieske gaat? Even geduld, maar in de presentatiegids die we na de zomer uitgeven lees je meer over haar ervaringen in Amerika.

N.a.v. bovenstaande artikel heeft de regionale TV-zender Regio 8 de volgende reportage gemaakt:

Scroll naar boven