Hoofdsponsoren laten zich bijpraten

Onlangs kwamen de hoofdsponsoren bij elkaar om zich door het bestuur bij te laten praten over de ontwikkelingen bij FC Trias. Dit gebeurt minimaal één keer per jaar en deze keer vond de bijeenkomst plaats bij Reuselink/Camping het Winkel zodat men o.a. ook de nieuw aangelegde kegel- en jeu-de-boules banen kon bezichtigen. Men kan terugkijken op een interactieve avond in een geweldige ambiance.

Na de ontvangst vertelde gastvrouw Nicole Reuselink hoe zij de emotionele en onzekere periode tijdens de Coronalockdown hadden beleefd, maar ook hoe ze samen met het hele team veerkracht hadden getoond. Buiten werden er allerlei onderdelen geupdatet waarbij het recreatiegebied met 5,5 hectare is vergroot. Hierdoor wordt de 50.000 gasten, die jaarlijks komen recreëren in de Brinkheurne, nog meer comfort geboden. Team Reuselink heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, vanaf het lekkerste kopje koffie in de nieuwe koffiebar tot met een compleet verzorgd bowling arrangement. Belangrijkste pijler is daarbij het personeel, zeg maar het visitekaartje, zij moeten er voor zorgen dat de gasten zich thuis voelen bij alle facetten die Reuselink biedt.

Na deze introductie kreeg men van Nicole en vader Bertie Reuselink een rondleiding over de geweldige buitenaccomodatie. Van kinderparadijs tot en met Erve Brookert (een rijksmonument uit 1875), alles is tot op de puntjes verzorgd. Gasten kunnen op allerlei manieren verblijven op de grote camping: in hun eigen tent (eventueel met privé sanitair) of camper dan wel in een volledig ingerichte tent (glamping) of in groot chalet. Geen detail werd tijdens de rondleiding overgeslagen waarbij duidelijk werd dat de familie Reuselink en terecht, erg trots is op dat wat men door de jaren heen, neer heeft gezet.

Na de rondleiding opende voorzitter Bart Berenschot de rest van de avond met de woorden: ‘Samen sterk, ook in crisistijd’. Uiteraard was hij benieuwd naar de ervaringen van de hoofdsponsoren in coronatijd. Deze waren wisselend maar een ieder zag inmiddels een, zij het voorzichtig, herstel. Dit geldt ook voor FC Trias en SSB: Het sluiten van de accommodatie (geen competitievoetbal, toernooien maar ook geen fiets4daagse) heeft natuurlijk een verlies tot gevolg gehad op de omzet van de kantine. Penningmeester Raymond Nienhuis was echter blij dat hij kon melden dat er slechts weinig leden waren die hadden geklaagd dat men niet kon trainen en dat de vereniging scherp op de uitgaven zou blijven letten. Aan de andere kant heeft SSB wel geïnvesteerd in de aanschaf van een sproeiinstallatie met financiële steun van Stichting Vrienden van FC Trias, waarmee ondanks de droogte wordt gezorgd voor een groene grasmat. De uitleg over de samenwerking met nieuwe verenigingen op ‘t Huitinkveld mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Zo wordt de pompinstallatie voor het sproeien ook gebruikt voor het vullen van de waterbassins van de Winterswijkse IJsvereniging (WIJV), gaat de EHBO-vereniging Winterswijk gebruikmaken van onze ruimtes en kan er later geoutdoorsport worden naast veld 4. Kortom, fantastische ontwikkelingen op onze accommodatie.

Ook de sponsorcommissie was ondanks de Covid-19 situatie blij, want net als in andere jaren kon men naast het vertrek van enkele sponsoren ook een aantal nieuwe sponsoren welkom heten. Bovendien waren de overeenkomsten met OWM en KHK als jeugdsponsoren dit seizoen verlengd. Frank Kremer blikte nog even terug op het geslaagde bedrijfsbezoek aan Corbeel & Greven en HBT. Andere geplande activiteiten konden helaas niet doorgaan maar zullen in het volgend seizoen (waarbij Huls Duurzame Energie op het shirt zal prijken van het eerste elftal) opnieuw op de agenda komen, uiteraard rekening houdend met de op dat moment geldende regels van het RIVM.

Bart had tijdens de presentatie al verteld dat er voor volgend seizoen op voetbalgebied ook een aantal nieuwtjes waren: zo komt er een vrouwen 18+ team 7×7, zijn er weer 4 35+/45+ teams op de vrijdagavond, wordt het walking football op vrijdagochtend doorgezet en bovendien krijgen we voor het eerst een zaterdag recreatief senioren elftal. Kortom de vereniging FC Trias zit nog steeds in de lift waarbij uit wordt gegaan van de eigen kracht. De verdere voetbaltechnische details werden vervolgens bevlogen toegelicht door Hoofd Jeugdopleidingen (HJO) Eric van Zutphen, trainer Bob de Jongh van het opleidingsteam en Yassin Ouardighi van ons eerste elftal.

Eric begon zijn enthousiaste verhaal over de missie (alle jeugdspelers de kans bieden het maximale uit zichzelf halen gekoppeld aan spelplezier) om vervolgens de daarbij horende visie uit te leggen. Het opleiden van zowel de spelers en de trainers moet daarbij centraal staan en dus niet het behalen van kampioenschappen. Hij gebruikte daarvoor zelfs één van de vele kreten van Johan Cruyff voor “het eerste is het enige elftal wat moet winnen. De rest is opleiden”. Door een sterkte en zwakte analyse heeft hij een gedegen inzicht gekregen in de vereniging en die ook een spiegel voor gehouden om zo de plannen te onderbouwen. De organisatie zal nog verder worden verbeterd en een interne scout zal vanaf het komende seizoen de ontwikkelingen van onze jeugdspelers in de gaten houden. Daarnaast gaf het HJO inzicht in de manier van trainen waarbij het gebruik van de zogenaamde Rinus (Michels) app niet onopgemerkt bleef.

Als onze jeugdspelers dan goed zijn opgeleid moet er voorkomen worden dat ze in het gat vallen wat er is tussen de O19 en de senioren. Bob de Jongh, die volgend seizoen trainer wordt van ons opleidingselftal, legde uit waarom die overstap van de jeugd naar de senioren zo lastig is. Ze gaan liever werken, zaterdagavond uit, spelen op de zondagochtend wordt minder interessant en met een vriendenteam op lager niveau spelen wordt aantrekkelijker ingeschat. Om dit denkproces te stoppen zijn Bob en Yassin samen in gesprek gegaan met deze groep jongeren en hebben ze hun, door ze al vast mee te laten spelen bij het 2e en 3e, laten wennen aan het seniorenvoetbal. Komend seizoen zal men veel aandacht hebben voor het team, de sfeer en het individu, zodat ze zich verder kunnen blijven ontwikkelen.

Als laatste kwam onze eerste elftal trainer Yassin Ouardighi aan het woord. Hij keek samen met de aanwezigen terug op zijn start als hoofdtrainer bij FC Trias: een jonge groep met veel verloop en weinig doorstroming. Zijn eerste twee seizoenen waren overgangsjaren, komend seizoen is de gemiddelde leeftijd ook maar 20 jaar maar wel allemaal “eigen jongens”. Hij wil daarbij de jonge spelers vroegtijdig onderdeel laten maken van de toekomst door regelmatig individueel met ze in gesprek te gaan. Er zal hard wordt getraind op vaste spelprincipes waarbij taken/verantwoordelijkheden per positie (bij opbouw en verdediging) zullen worden benoemd en de trainingen daarop worden aangepast. Door gebruik te maken van videobeelden en zaken te bespreken in teamsessies zullen er verdere stappen worden gemaakt. Yassin sloot zijn deel af door de hoofdsponsoren uit te nodigen om eens te sparren waarbij het verband legde tussen het personeel van een bedrijf en zijn spelers, want van beide wordt verwacht dat men de organisatie zo lang mogelijk trouw blijft.

Tenslotte sloot Bart de avond af door de hoofdsponsoren te bedanken voor hun komst en hun inbreng tijdens de informatieve avond waarbij hij voor ieder bedrijf nog een ingelijst shirt had. Uiteraard werd daarna de nieuwe bowlingbaan van Reuselink door de aanwezigen nog even getest.

Scroll naar boven