Meisjes FC Trias als Kidssupport bij FC Twente

Vrijdagavond 25 maart zijn 40 meisjes van FC Trias te gast bij FC Twente. Het vrouwenteam van FC Twente, met daarin diverse internationals, speelt dan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Bij een overwinning blijft FC Twente in de race om het landskampioenschap.

De jongste meisjes van FC Trias (6 tot en 10 jaar) gaan aan de hand van een speelster en gekleed in het tenue van FC Twente of PEC Zwolle het veld op onder de klanken van “You’ll never walk alone” dat uit de speakers klinkt en luid wordt meegezongen. De meisjes C fungeren als ballenmeisjes en zijn verantwoordelijk voor de wedstrijdbal. Dit houdt in dat de bal zo snel mogelijk weer bij de speelsters wordt bezorgd als deze buiten de lijnen is beland. Eén van de jongste meisjes mag als mascotte met de scheidsrechter mee het veld op en draagt bovendien de wedstrijdbal. Voordat de wedstrijd begint wordt de mascotte enkele vragen gesteld door de wedstrijdspeaker.

Deze nevenactiviteit wordt georganiseerd door de meiden- en vrouwencommissie van FC Trias, die enkele maanden ervoor heeft gezorgd dat 120 meisjes van de vereniging de Champions League-wedstrijd tussen de vrouwen van FC Twente en Barcelona in Enschede konden bezoeken.

 

 

Scroll naar boven