Trias 4 verzuimt Reünie 3 pijn te doen

In een rechtstreekse strijd om de koppositie, trof Trias 4 vandaag thuis op ’t Huitinkveld Reünie 3.
Eind oktober van het voorgaand jaar was dit nota bene de tegenstander, waar men voor het laatst van verloren had. Mede daarom, maar vooral in het gevecht om de bovenste plaats, was er vanmorgen alles aan gelegen, om hieraan minimaal een punt over te houden. Maar uiteraard werd er van meet af aan gestreden om de volle winst.

Trias 4 begon geconcentreerd aan de wedstrijd en liet vanaf het eerste fluitsignaal de bal goed rondgaan in de ploeg. Over de vleugels werd de diepte gezocht en al snel deelde men de eerste speldenprikjes uit. Maar echt gevaarlijk werd het aanvankelijk niet. Reünie 3 probeerde via de rappe buitenspelers ook de aanval te vinden. Echter Trias had vanaf het begin de verdediging goed op orde en de organisatie stond goed.
Trias had het betere van het spel en dit werd na een kwartier spelen beloond. Over links slalomde linksback Erik tussen drie verdedigers door en wilde bal voortrekken. Echter via de buitenkant van de schoen, verdween de bal in de korte hoek hoog in de goal. Het gedroomde scenario van TD Kruuke, want met goed en gecontroleerd spel en een vroege treffer had hij de zaken op orde. Echter lang kon men niet genieten. Kort na de 1 – 0 kwam Reünie via een aanval over rechts al snel langszij. De linker middenvelder kwam goed voor zijn man en kon de goedgeplaatste voorzet, bij de eerste paal hard binnenkoppen.
Maar alsof er niets gebeurd was, pakte Trias zijn opbouw weer op. Men combineerde goed en bij vlagen werd er zeer goed en aantrekkelijk spel op de mat gelegd. Reünie daarentegen kon alleen maar tegenhouden en kwam er nauwelijks nog uit.
Trias 4 was meerdere keren dicht bij een treffer, maar de meest gevaarlijke momenten speelden zich toch in de zestienmeter van Trias af. Eerst mocht de linksbuiten vanuit buitenspelsituatie alleen door op gelegenheidskeeper Lars. Lars was echter alert en ging scherp en mannelijk het duel aan, tikte de bal weg en nam in zijn duik de tegenstander ook mee. De gasten claimden een penalty, echter schatte de goed leidende scheidsrechter de ingreep van Lars op waarde in en gaf terecht een corner. Kort daarna, in de slotseconden voor de rust, ging de bal geheel tegen de verhoudingen in, alsnog binnen. Een punter van de spits hobbelde onder twee verdedigers én doelman Lars door en verdween in het doel.

In de kleedkamer was het eerst ijzingwekkend stil. Ondanks het getoonde goede spel, keek men na vijfenveertig minuten toch tegen een achterstand aan. Maar er was nog voldoende tijd, om dit recht te zetten. Tot op het bot toe gemotiveerd zou men het veld weer betreden.

En zo zag de openingsfase van de tweede helft er ook uit. Trias drong de tegenstander weer terug op eigen helft en men ging vol voor de aanval, op zoek naar de gelijkmaker. In het eerste kwartier was Gijs V. een aantal keren heel dicht bij een treffer, maar miste oog-in-oog met de keeper. Later werd ook nog een zekere goal van Maarten wegens buitenspel afgekeurd. Een afstandsschot werd aanvankelijk door de keeper gekeerd, maar de rebound werd door Maarten knap binnengetikt. Maar de scheidsrechter had hier buitenspel gezien op het moment van de schieten en keurde de treffer af.
Trias ging door met druk zetten en telkens werd het gevaarlijk. In deze fase was het een waar eenrichtingverkeer op de helft van de gasten. Maar ook na enkele wissels en tactische omzettingen, lukte het Trias 4 niet, om tot scoren te komen, ondanks het duidelijke overwicht.
In de slotfase besloot men van achteruit mensen verder naar voren te schuiven om zodoende wellicht wat te kunnen forceren. Maar er leek vanmorgen niets te lukken en dichter bij een score, dan een indraaiende corner op de kruising zou men uiteindelijk niet meer komen. Bij Trias achterin was het inmiddels open huis en hierdoor konden de gasten nog een paar keer uitbreken. Dat men hierbij in de slotfase de score uiteindelijk nog uit kon bouwen naar een geflatteerde 1 – 4, is enkel nog voer voor statistici.

Na negentig minuten stond er een afgetekende overwinning voor de gasten uit Borculo op het bord, die niet geheel recht deed aan het beeld van de wedstrijd. Ondanks de nederlaag, kon Trias 4 met opgeheven hoofd het veld verlaten. Met veel inzet en vooral spelvreugde, had men een goede wedstrijd op de mat weten te leggen. Een prima wedstrijd, die niet het gewenste resultaat had gebracht, maar waar wel het nodige vertrouwen uit sprak voor de slotfase van dit nu al spannende seizoen.

Komend weekend gaat men op bezoek op Sportpark ’t Rikkelder in Ruurlo, alwaar men Ruurlo 3 treft. Ook hier zal men weer de maximale scherpte en inzet moeten tonen, waarmee men de afgelopen weken de nodige punten had weten te behalen. Om 09:30uur zal er worden afgetrapt..

Scroll naar boven