Moeizame overwinning Trias 3 op MEC 2

Zondag waren de selecties van 3 en 4 samengevoegd, zodat er met 16 fitte spelers + aanhang werd afgereisd naar Miste. Hier werd er op het drassige veld 2, hoofdveld was afgekeurd, opgenomen tegen MEC 2, dat de laatste weken ook met een spelerstekort kampte. Deze week waren de 1e teams echter vrij, dus konden er aan beide zijden met voltallige teams worden afgetrapt.

De wedstrijd begon met een kansje voor MEC, maar het was Trias dat binnen 5 minuten op voorsprong kwam. Na een mooie aanval was het Jeroen die op rand van de 16 de hoeken voor het uitkiezen had. Zijn schot werd echter nog net tot hoekschop verwerkt door de doelman. Uit die hoekschop was het alsnog Jeroen die Trias met een rake kopbal op voorsprong zette (0-1). Hierna ging de wedstrijd op en neer en hadden beide teams een aantal keer kunnen scoren. MEC brak een aantal keer door, na matig verdedigen / slordig balverlies, maar was gelukkig niet scherp in de afronding. Aan Trias-zijde vielen er echter ook nog grote kansen te noteren. Zo ging Niek na een prima actie 1 op 1 richting de doelman, maar schoot vervolgens huizenhoog over. De grootste kans was er vlak voor rust voor Maarten. Binnen 10 meter van het doel kon hij vrij afwerken, maar krulde de bal vervolgens net laag naast de verkeerde kant van de paal, waardoor er met een kleine 0-1 voorsprong gerust werd.

De 2e werd er een van overleven. In het begin van de 2e helft was er nog één grote mogelijkheid voor Trias. Een te korte terugspeelbal van MEC werd door de alerte Gijs onderschept die voorbij de keeper ging. Vanuit moeilijke hoek schoot hij vervolgens net voorlangs. Hierna wist Trias vrijwel niets meer te creëren en kwam het steeds meer onder grotere druk van MEC te staan. Aan Trias-zijde werd er niet meer gevoetbald en werd het vrouwen en kinderen eerst. Ondanks de steeds grotere druk kwam MEC niet verder dan een aantal ongevaarlijke afstandsschoten, die voorlangs gingen en een vrije trap op de rand van de 16, die in de muur werd geschoten. Ook voelde men nog benadeeld bij een hinderlijk buitenspelsituatie. Een tiental minuten voor het einde kreeg Trias de mogelijkheid om het af te maken. Gijs ging vanaf het middenveld aan de wandel en had kunnen afgeven op de vrijstaande Maarten. Gijs had echter zoveel vertrouwen en ging solo door, waar hij op rand van de 16 werd gestopt. Toch viel enkele minuten voor het einde alsnog de bevrijdende treffer. Roy stuurde diezelfde Gijs diep die 2 verdedigers van MEC met zich mee kreeg, waardoor Maarten aan de andere kant volledig vrij kwam te staan. Gijs zette vervolgens hoog voor, waarna Maarten de bal direct koelbloedig in de kort hoek afrondde (0-2). Dit was tevens de eindstand.

Een benauwde moeizame overwinning, maar gezien de kansenverhouding ook weer niet onverdiend. Donderdag neemt het 3e het in de beker op uit tegen Reunie 3. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen Dinxperlo 2 op het programma, dat op een gelijk puntenaantal staat.