Nederlaag in Laren

Nr 2 Witkampers tegen nr 3 FC Trias. Een wedstrijd die bepaalt waar je tegen gaat spelen in de nacompetitie, thuis of uit. Daarbij komt dat FC Trias op ‘t Huitinkveld niet thuis gaf en dik verloor. FC Trias gaf ook deze keer niet echt thuis en verloor met 3-0. Het eindigt daardoor op de 3e plek en speelt zondag 12 juni a.s. uit in Doetinchem tegen VIOD.

De wedstrijd kwam maar niet echt op gang en geweldig speelden beide ploegen ook niet. Witkampers wachtte geduldig af en liet FC Trias in 1e instantie de bal. FC Trias was echter matig aan de bal. Of dit ook door de matige grasmat kwam laten we maar in het midden. Het duurde tot de 24e minuut toen FC Trias een vrije bal kreeg na de zoveelste overtreding op Cornelis. Menno vuurde op de goal en de keeper liet de bal los. Voor spits Melvin een koud kunstje om 0-1 op het scorebord te noteren. Doordat de matig leidende scheidsrechter totaal verkeerd opgesteld stond en dus niet kon zien of het daadwerkelijk ook buitenspel was werd deze afgekeurd. En ja, als je zo opgesteld staat, dan vlagt elke club grensrechter.

In de 26e minuut kwam FC Trias op achterstand doordat het niet ingreep. Waar de tegenpartij achterin niet vies is van een nuttige overtreding, had FC Trias hier ook veel harder moeten ingrijpen. 3!! man verloor het duel van de aanvaller en 3 stonden er bij en keken erna. Daardoor was de voorzet op maat en werd het 1-0. FC Trias had daarna via een grote kopkans de kans op 1-1 maar Cornelis liet zien dat het geen kop specialist is. 37e minuut de volgende grote mogelijkheid voor FC Trias . Opnieuw is het Cornelis die zijn inzet via een verdediger over zag gaan. Witkampers zette daar qua kansen niet veel meer tegen over en ging zo rusten met een 1-0 voorsprong.

Wat er in de rust is besproken ga ik u niet mededelen maar dat het technische duo niet tevreden was was hoef ik hier niet uit te leggen. Het zou en moest anders gaan na rust maar niets was minder waar. FC Trias kon niet hetzelfde op brengen als de thuisploeg. Er werd aan beide kanten maar weinig gecreëerd maar de wedstrijd werd al beslist in de 60 minuut. Een ingestudeerde corner liet Mathijs volledig kansloos 2-0. Hiermee was de wedstrijd ook beslist. FC Trias probeerde het nog maar 3-0 was uit eindelijk de eindstand.

FC Trias speelt zondag echter wel voor de nacompetitie (klik hier voor het programma). Wil men hier een kans maken, dan zullen wel alle neuzen dezelfde kant op moeten staan. Krijgt men dat deze week niet voor elkaar, dan heeft het in de nacompetitie niets te zoeken.

Scroll naar boven