Nipte winst JO15-2G op Silvolde JO15-1

Zaterdag moest JO15-2G tegen Silvolde JO15-1. Silvolde had nog 0 punten, dus het doel was om met 3 punten het veld af te gaan. Joost ten Damme moesten we vandaag missen, hij moest op het laatste moment met een ander team mee vanwege “personeelstekort”.
Silvolde was hun kledingtas vergeten, dus zij betraden het veld in korte, lange en joggingbroeken met daarop een geel reserve shirt van FC Trias. Het leek behoorlijk rommelig, maar daar mochten we ons niet door laten afleiden natuurlijk.
Meteen in het begin van de wedstrijd kon iedereen goed wakker worden, want een bal van Silvolde stuiterde over Fleur heen richting de goal. Gelukkig was Tay goed bij de les werkte de bal weg.
De eerste 10 minuten waren heel onrustig met erg rommelig voetbal van beide kanten.
Na 11 minuten gooide FC Trias in op Max; deze schrijver is vergeten te noteren wie de ingooi nam :-(. Hij passeerde zijn tegenstander en passte op Thom, die uit de draai scoorde. De 1-0 was een feit.
Direct daarna plaatste FC Trias weer een aanval over rechts met Joost V, Milan en Ryan. Helaas stond Thom buitenspel, waardoor een kans verloren ging.
FC Trias liet zich niet kennen en bleef vol op de aanval doorgaan. Zowel de linker als de rechter kant van het veld werden gebruikt.
Halverwege de eerste helft schoot Silvolde van afstand. Maar onze keepster Fleur ving de bal netjes.
Zo ging het spel heen en weer, maar zowel Silvolde als FC Trias konden niet meer scoren in de eerste helft. De ruststand was dus 1-0.
Silvolde had zich in de rust omgekleed en kwam in hun eigen tenue het veld weer op. Die wisseling had hun blijkbaar goed gedaan, want ze kwamen voortvarend uit de startblokken. Ze wonnen veel duels en het spel vond voornamelijk op de FC Trias helft plaats. Gelukkig waren de verdedigers Ryan, Ivo, Tay en Mart samen met Fleur goed op dreef. De 0 werd gehouden.
Halverwege de tweede helft begon FC Trias wat meer grip op de zaak te krijgen. FC Trias kreeg een vrije trap, na een overtreding op Max, ongeveer 5 meter buiten de 16. Joost V, onze vrije trappen specialist, produceerde een mooie curve-bal, maar helaas draaide deze net naast het doel van Silvolde. Enige tijd daarna kreeg Max een enorme kans, maar schoot tegen de paal.
Vervolgens werd een afstandschot van Silvolde van richting veranderd, maar kon Fleur de bal toch stoppen. Het spelde golfde heen en weer en spannende laatste minuten braken aan.
Ongeveer 7 minuten voor tijd zette FC Trias het laatste offensief in. Het middenveld met Ruben, Milan, Jelmer en Joost V kon een paar keer een aanval van Silvolde onderbreken. Zo ontstonden kansen voor Moataz en Thom. De ballen belandden net naast of gingen via de keeper van Silvolde over de achterlijn Helaas voor FC Trias werd er niet meer gescoord en zo bleef het bij 1-0.
Het was niet de beste wedstrijd van Trias, maar de 3 punten zijn binnen en op basis van toch verdiend en de 0 is gehouden. Dus daarmee zijn we zeker tevreden.

Aanstaande zaterdag spelen we om 13:00 uur in Terborg tegen Terborg JO15-1.

Scroll naar boven