Noa Meerdink en Niek Lammers ronden trainerscursus succesvol af

In de maanden februari, maart, april en mei heeft er bij FC Trias de trainingscursus “Juniorentrainer” plaatsgevonden die door de KNVB georganiseerd werd.

18 Deelnemers uit de provincie Gelderland (Van Apeldoorn tot aan Varsseveld) zijn aan deze cursus begonnen om in 10 avonden de fijne kneepjes van het trainersvak met betrekking tot de junioren (O15 t/m O19) te leren van de enthousiaste leermeester, Fethi Ozerdogan.

Uiteindelijk hebben 13 trainers het diploma gehaald en daar mogen de verenigingen van de deelnemers erg trots op zijn!

Namens FC Trias hebben Niek Lammers en Noa Meerdink deelgenomen en ook zij hebben hun diploma gehaald. Van harte gefeliciteerd! We hopen nog vele jaren van jullie trainerscapaciteiten gebruik te maken.

Verder willen wij de trainers en leiders van de teams die als “proefkonijnen” hebben gediend hartelijk danken voor hun prettige samenwerking, ook namens de cursisten en de opleider van de KNVB.

 

Noa Meerdink – Ass. trainsters JO13-1 over haar deelname aan de KNVB-cursus “Juniorentrainer”:

“Allereerst ben ik heel blij met het behalen van dit diploma. Als enige meisje tussen allemaal mannen heb ik 10 bijeenkomsten lang veel geleerd.

Fethi was een fijne docent die oog had voor iedereen, Nu op naar het volgende seizoen wanneer ik de eindverantwoording krijg over JO13-2G. Ik ben er helemaal klaar voor met mijn diploma op zak!”

 

Niek Lammers – Trainer JO17-2 over zijn deelname aan de KNVB-cursus “Juniorentrainer”:

“Ik was zeer enthousiast toen FC Trias mij vroeg om deze cursus te gaan doen.

Thuis eerst even gekeken wat het allemaal precies inhield en toen dacht ik: Dit is misschien wel wat voor mij. Want je bent immer nooit te oud om te leren. Het leek me ook een mooie stap om te kijken hoever ik met het trainersvak kan komen.

De cursus was zeer interessant. We begonnen met 18 trainers, een leuke en gevarieerde groep. Van veel ervaring tot bijna niks. En ik had het geluk om tegelijk met iemand van FC Trias de cursus te mogen volgen. En dat de cursus bij FC Trias werd gehouden was eveneens een pluspunt.

Bij de opleiding zat elke avond ook een praktijkgedeelte. Daar werd altijd een team voor uitgekozen en ik vond het mooi dat er altijd een team klaar stond om ons bij te staan bij de opleiding.”

Spelers en trainers van de JO15-2 en 3 en JO17-1 en 2 en JO19-02 en 03 hartelijk dank voor jullie bereidwilligheid om ons te helpen.

In de cursus leerde ik anders naar het voetbal te kijken. Wat mag je van de verschillende leeftijdscategorieën verwachten. En wat moet je ze per leeftijdscategorie leren? Wat gaat er goed en wat gaat er verkeerd en hoe pas ik mijn trainingen er op aan? Wat ik wel interessant vond, is dat er laatst bij FC Trias de Rinus-app werd gepresenteerd en uitgelegd, omdat er bij de cursus ook veel met deze app werd gewerkt. Dan denk je wel dat FC Trias goed bezig is met het opleiden van trainers.

Het coachen van een wedstrijd is nu ook anders voor mij geworden. En de kijk er op. Voeren ze de taken uit die je voor de wedstrijd hebt afgesproken? Wat gaat er goed en wat kan er verbeterd worden? In de rust weer bespreken. En na de wedstrijd weer analyseren en dan altijd positief afsluiten. Positiviteit motiveert om nog harder te trainen. Je bent aan het trainen, niet voor het succes maar voor de opleiding om alles uit een speler te halen. Als dat lukt, komt succes vanzelf.

Al met al een aanrader. Leerzaam en veel nieuwe mensen leren kennen. Bedankt!”

 

Scroll naar boven