Oefenwedstrijd Trias JO17-4 / Trias JO17-6, een wedstrijd met veel doelpunten

Het voorjaarszonnetje lachte ons deze zaterdagmiddag toe, ideale omstandigheden om een oefenpotje te organiseren voor de boys van Jo17-4. De tegenstander waren de jongens van Jo17-6, een team met vele talenten. 

Het fluitsignaal werd om 15.00uur gegeven. Het spel van beide opponenten was van goede kwaliteit, de bal werd door beide partijen goed rond gespeeld. De Jo17-6 wisten door technische balbeheersing goede kansen te creëren. In de vijfde minuut werd er via de flanken gescoord, stand 0-1. Nog geen minuut later wist ook de Jo17-4 te scoren, Robin Maas gaf een voorzet naar Rafael Pareja en scoorde hierdoor de 1-1. Het publiek ging er voor zitten voor een mooie pot in het vooruitzicht, dit kon weleens een mooie spannende hoogstaande wedstrijd worden.

Helaas voor de Jo17-4 liep het toch wel iets anders, de technische goede spelers van Jo17-6 wisten Niels Boterman nog 4x maal op rij te passeren, stand 5-1. In de pauze hebben de coaches (Rens Piek en Jorrit Bemers) de jongens nog extra aanwijzingen gegeven om de Jo17-6 in bedwang te houden. Probeer de tegenstander uit z’n balans te krijgen, probeer kort te dekken. 

De aanwijzingen waren niet voor dovemans oren, in de 2e helft liep het spel van Jo17-4 beter. Het elftal speelde compact naar voren, hierdoor ontstonden kansen. Wesley van Waardenburg wist met een hoekschop de bal goed voor het doel te krijgen, Robin Maas wist met een kopbal de keeper van Jo17-6 te passeren, stand 2-5. Heel langzaam begonnen onze jongens er in te geloven dat er meer te halen viel tegen deze tegenstander. Rafael Pareja wist met een hard schot wederom de keeper te passeren, stand 3-5.  De supporters van de Jo17-4  begonnen al vast op de banken te staan, het zal toch niet ………. Jo17-6 wisten in de 15e minuut toch nog tot scoren te komen met een mooie volley, onhoudbaar voor Niels Boterman, stand 3-6. Dit was een kleine tegenvaller voor de boys maar uiteindelijk van korte duur. Met goed combinatie spel van het middenveld  wist Rafael Pareja Robin Maas in stelling te brengen, deze wist wederom te scoren, stand 4-6. Van rechts werd Jord Abbink aangespeeld, met een sleepbeweging wist hij zich zelf vrij te spelen en scoorde het vijfde doelpunt hoog in de hoek, stand 5-6. Met nog vijf minuten te spelen wist Rafael Pareja een strafschop te verzilveren en tevens de gelijkmaker, stand 6-6. Met nog een paar minuten te spelen wist Wesley van Waardenburg het winnende doelpunt te scoren, eindstand 7-6. Beide teams gefeliciteerd met deze mooie pot voetbal. Beide teams hebben elkaar laten voetballen waardoor er mooie combinatie ontstonden dat leidde tot mooie doelpunten, top.

Erik Maas 

Scroll naar boven