Onverwacht trainingspartijtje voor het 3e

Zondag stond er voor het 3e weer een belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd tegen degradatie. Thuis tegen Warnsveldse Boys 2 moest er eigenlijk wel gewonnen worden, want bij ongunstige uitslagen op de andere velden zou het anders afhankelijk worden, of zelfs al gedegradeerd zijn. De opdracht was dus helder, maar het beloofde geen simpele klus te worden, want in de uitwedstrijd werd er nog met 3-2 verloren tegen een sterk Warnsveld. Daarbij moest het 3e het zien te doen zonder: Harm die op vakantie was, Frank de Vries die geblesseerd was, Kelvin en Thorben die met het 2e meegingen. Erik sloot daarom na de wedstrijd van het 4e aan bij de selectie. Onze grens, Kay, was er ook niet bij, maar die had met Edy Kersten een goede vervanger geregeld (Erik en Edy bedankt).

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd bleek al vrij snel dat het niet zo lastig zou worden als in de uitwedstrijd. FC Trias had duidelijk de overhand en kreeg direct al een grote kans om op voorsprong te komen. Stefan werd diep gestuurd en ging 1 op 1. Hij kwam echter te dicht uit op de keeper, die de bal daardoor nog net kon keren. Na 10 minuten een counter van FC Trias. Op rand van de eigen 16 werd een bal veroverd en naar Stefan gespeeld, die Gijs diep stuurde. Deze kwam 1 op 1 en bleef rustig ondanks het overtuigend uitkomen van de doelman en tikte koel binnen (1-0). Hierna bleef FC Trias de betere ploeg en werden er diverse aanvallen onbenut gelaten. De grootste kans was voor Gijs, hij had, op 5 meter van het doel, de tijd om de bal rustig aan te nemen, maar werd blijkbaar niet voldoende gecoacht en kopte net over. Het was wachten op de 2-0 en die kwam ook, wederom was het een counter. Op het middenveld werd een bal onderschept en vervolgens stuurde Stefan Frank diep, die geen actie inzette, maar hoog voorgaf richting de diepgaande Gijs. De bal viel net over de verdediger, waarna Gijs door een goede aanname de tijd kreeg om de hoek uit te kiezen (2-0). Warnsveld bleef onzichtbaar en het was wachten op meer goals. Deze bleven echter uit door het missen van kansen van verschillende spelers. Niek kreeg een van de grootste kansen. Hij ontving de bal net iets buiten de 16 en ging een dribbel aan en leek al te kunnen afwerken, vervolgens zette een verdediger vol een sliding in, Niek ontweek deze en leek alsnog op weg naar een doelpunt, maar nam de bal net iets te veel naar buiten mee, waardoor hij niet goed kon afwerken. Toch kwam er wat later nog een doelpunt. Niek kwam over rechts door en zette voor op Gijs, die de bal tegen de paal schoot, vervolgens kwam die voor de voeten van Stefan die de bal in het dak van het doel schoot (3-0). Vanuit de aftrap kwam direct het 1e schot richting het doel van de tegenstander, maar dat was natuurlijk een prooi voor Danny. Gescoord werd er niet meer en dus werd er met een ruime voorsprong gerust.

Een 3-0 voorsprong was vooraf niet verwacht, maar geheel tevreden konden we ook weer niet zijn, want het had ook wel 7-0 kunnen staan. De zege was bijna binnen, toch was het nog taak om geconcentreerd te blijven.

De 2e helft begon rustig, maar na een 10-tal minuten was het wederom FC Trias dat scoorde. Niek werd aan de linkerzijde diep gestuurd en zou zelf af kunnen werken, maar was niet zelfzuchtig en gaf de bal af op de volledig vrijstaande Gijs die simpel afwerkte (4-0). Hierna was het wel beslist en konden mensen gaan scoren die normaal gesproken zelden tot scoren komen. De 1e mogelijkheid was voor Jesse. Gijs kwam over rechts door en ging richting doel, maar legde af op de vrijstaande Jesse. De meesten telden het doelpunt al, maar hij schoot hard over. Vlak daarna kreeg Jesse een herkansing. Op rand van de 16 kon hij plaatsen, maar wederom was de doelman een sta in de weg. Vervolgens kwam de bal hoog buiten de 16, waarna de weinig scorende Frank de bal aannam en met een mooie krul in de verre hoek plaatste (5-0). Niet lang daarna was er een slechte uittrap van de doelman die door Jesse met het hoofd werd onderschept. Ditmaal was Jesse wel koelbloedig. Hij kapte de doelman uit en tikte vervolgens simpel binnen (6-0). Daar was hij blij mee en dat vierde hij met een flikflak (volgende week een salto?) De tegenstander geloofde het onderhand wel en een enkeling vroeg of de scheids niet kon affluiten. Er moest echter nog een kwartier gespeeld worden. Dit kwartier benutte FC Trias goed om de score uit te bereiden. Vlak na de 6-0 was het Jesse die op links de ruimte kreeg en gaf vervolgens een mooie pass op Gijs. Gijs bleef wederom rustig en maakte de 7-0. Hier bleef het niet bij. Jeroen ontving aan het einde van een aanval de bal op rand 16 en plaatste de bal vervolgens in de linkerhoek (8-0). Vlak voor tijd was het wederom Jeroen die ervandoor ging met de bal. In de 16 werd hij onderuit gehaald. Hij stond weer op, maar de scheids had al gefloten voor een penalty. Dat was natuurlijk het moment voor de doelman om te scoren. Danny bleef koel en stuurde de keeper de verkeerde hoek in (9-0). Niet lang daarna floot de scheids af.

Was het 3e nu zo goed of de tegenstander zo zwak. De tegenstander was in ieder geval zwak. Waar FC Trias uit nog een versterkt Warnsveld tegenkwam, trof het nu juist een uitermate verzwakte tegenstander (Volgens Arnold maar 4 man van eigen team), dat nergens meer voor speelde. FC Trias maakte hier echter goed gebruik van. Volgende staat de degradatiekraker tegen VIOS Beltrum 2 op het programma. Door de overwinning heeft het 3e zichzelf een klein voordeeltje gegeven, want nu is een gelijkspel voldoende voor handhaving. Bij een evt. verlies is het alsnog gedegradeerd, tenzij Vorden 2 ook verliest, dan volgt er nog een beslissingswedstrijd.

Scroll naar boven