FC Trias 4 gaat spannende seizoensapotheose tegemoet

Ondanks het veelvuldige puntverlies van FC Trias 4 de afgelopen weken, zal de ontknoping in de reserve 4e klasse 08 pas op de slotdag van deze competitie plaatsvinden. Ook naaste concurrent en al geruime tijd zekere kampioen, Reünie 3 laat recentelijk veel punten liggen.
Komend weekend hebben de heren uit Borculo genoeg aan een punt om de hoofdprijs binnen te harken, echter ligt er nog een ander scenario op de loer…

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, moest FC Trias 4 aantreden tegen Longa’30 4. Een beheerst en technisch goed voetballende ploeg die in de uitwedstrijd in Lichtenvoorde het FC Trias 4 al enorm lastig had gemaakt, maar waar men uiteindelijk toch met een driepunter van het veld was gegaan.
Ook deze morgen was het beeld vergelijkbaar met de wedstrijd eind november van het voorgaande jaar. Longa liet de bal beheerst rondgaan in de ploeg en wachtte gecontroleerd de kansen af. Voor FC Trias was er aanvankelijk niet veel meer mogelijk, dan afhouden en de gelederen gesloten houden. De organisatie bleek goed op orde, want veel kansen waren er niet voor de gasten. Zelf kon men er enkele keren uit komen door de lange bal te spelen en de counter op te zoeken.
Over- en-weer waren er enkele kansen, maar tot een score kwam het voor rust niet.

Terwijl men in de rust zich nog voorgenomen had, scherp en fel uit de startblokken te komen, leek ook het begin van de tweede helft voor de gasten. Ook nu had men overwegend balbezit en bij vlagen het betere van het spel. Terwijl FC Trias bij enkele snelle uitbraken, in eerste instantie het dichtst bij de openingstreffer was, leek Longa het meest gevaarlijk te worden. Zelfs zo gevaarlijk, dat men tot twee keer toe tot een treffer wist te komen. Echter beide werden resoluut en terecht vanwege buitenspel van twee spelers afgekeurd door de uitstekend leidende scheidsrechter Berkelmans uit Bredevoort. Het eerste doelpunt werd uit eigen inzicht door hem afgekeurd en veel later was het de altijd even scherp en correct vlaggende Wim, die de vlag tijdig omhoog stak.
Maar de brilstand stond nog steeds op het bord.
FC Trias 4 probeerde aan te zetten tot een slotoffensief om toch nog de broodnodige volle buit binnen te slepen. Maar nadat Wilfred geel voorgeschoteld kreeg, moest men in ondertalsituatie zelfs alle zeilen bij zetten, om geheel met lege handen te komen staan.

Na een korte blessuretijd hield Berkelmans het voor gezien en restte er voor FC Trias enkel nog, zich tevreden te stellen met het enkele, zwaarbevochten punt.
Toen vervolgens ruimschoots na de wedstrijd het nieuws bekend werd, dat FC Winterswijk 6 in de slotfase in Borculo nog twee punten had afgepakt van Reünie 3, bleken de prijzen toch nog niet definitief te zijn vergeven.

Komend weekend is er dan toch nog de theoretische kans voor FC Trias 4 op een sensatie. Allereest zal men zelf uit tegen de nummer drie Rietmolen moeten winnen. Koploper Reünie 3 moet een uur eerder op bezoek op de Bult in Vragender. Tegen KSV 2, dat een enorme thuisreputatie heeft en dit seizoen op eigen veld nog nauwelijks punten liet liggen, zal men minimaal een puntje moeten pakken om de titel binnen te slepen. Lukt dit niet, dan zal er een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden.
Het beloofd een spannende zondagmorgen te gaan worden!

Scroll naar boven