Prima seizoenstart FC Trias 1

Nadat FC Trias 1 vorige week al haar 1e wedstrijd won, moest men op zondag 27 september uit naar Velp tegen VVO.  VVO won ook haar 1e wedstrijd en dus was het direct al een topper in de 3e klasse C. FC Trias had een volledige selectie tot haar beschikking wat leidde tot enig teleurstelling bij sommige spelers. Maar nadat men jarenlang geen concurrentie in de selectie heeft gehad is deze er nu wel en moet de technische staf vervelende beslissingen maken. Dat betekend wel dat men over een sterke bank beschikt en dat bleek vanmiddag weer. Men heeft geen 11 mensen nodig maar misschien wel 18.

Het leest misschien raar maar FC Trias begon prima aan de wedstrijd en toch stond men binnen 2 minuten al op achterstand. De snelle linksbuiten werd weg gestuurd vanuit het middenveld. Mathijs kon zijn harde schot niet vast houden en de bijgesloten middenvelder was er als de kippen bij om dit klusje te klaren 1-0. Maar FC Trias bleef erg rustig en raakte niet in paniek na deze snelle achterstand. Men was veelal in balbezit en de thuisclub moest steeds meer achter FC Trias aan. Zonder dat FC Trias ook echt gevaarlijk werd werd het balbezit 30%-70% voor de bezoekers. Toch werd het overwicht beloond naar 28 minuten. Een goede cornerbal werd door Melvin W prima binnen gekopt waar de keeper van de thuisclub er niet geweldig uit zag 1-1. FC Trias ging op dezelfde voet verder en was de betere partij. VVO kwam niet meer aan kansen toe en drukte de thuisclub steeds verder achteruit. En wie dacht dat VVO de rust met 1-1 zou halen kwam bedrogen uit. Cornelis werd weer eens aan de grond gewerkt en vanaf rechts was het Menno die met zijn gouden been de bal achter de verbouwereerde keeper van VVO deponeerde. Derhalve een 1-2 voorsprong.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Alleen nu was het FC Trias dat direct scoorde. Uit een vlot lopende aanval werd de bal prima terug gelegd op Menno. Met een haast perfecte wreeftrap liet hij vanaf 20 meter de keeper volledig kansloos en FC Trias leidde met een verdiende 1-3 voorsprong. Bij FC Trias stond het als een huis achterin en men gaf niets maar dan ook niets weg. De enigste kans die de thuisclub nog kreeg werd fantastisch gepakt door Mathijs die deze middag weer eens liet zien 1 van de betere keepers te zijn in onze 3e klasse C. FC Trias kreeg nog wel kansen op een ruimere voorsprong maar men was niet zuiver genoeg in de afwerking.

FC Trias behaalde vandaag een zeer verdiende overwinning. Men speelde echt als een team en dat blijkt toch een wapen te zijn. Koppel daar de technische kwaliteiten aan en men is moeilijk te verslaan. Komende zondag komt het puntloze SML uit Arnhem op bezoek. Er is geen enkele reden om deze tegenstander te onderschatten. Maar daar heeft de technische staf een week de tijd voor om dit te voorkomen en de jongens van deze roze wolk af te halen.