FC Trias VR1 – ATC’65

Op zondag 27 september stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie voor FC Trias VR1 op de planning. Na het verlies van vorige week tegen Varsseveld moest de knop weer om. ATC won haar eerste competitiewedstrijd tegen het vorig jaar goed presterende OSC. FC Trias wist dus dat het vandaag aan de bak moest.

FC Trias begon net als andere weken de wedstrijd vooral met verdedigend voetbal. De verdediging stond goed, ATC creëerde op een aantal afstandschoten na geen echte grote kansen. Wanneer de bal werd veroverd kwam er alleen geen echte aanval tot stand voor de vrouwen van FC Trias. In de 28e minuut kwam ATC door een klein foutje in de verdediging op een 0-1 voorsprong. Voorgaande wedstrijden was FC Trias na een tegendoelpunt even van het rit. Vaak viel hierdoor gelijk nog een tegendoelpunt. FC Trias wist dat dat vandaag niet mocht gebeuren en zette de schouders er weer onder. Ruststand: 0-1.

In de rust sprak trainer Dennis Kitaman de ploeg toe en benadrukte dat er nog van alles kon gebeuren. ATC heeft amper kansen gecreëerd en het staat nog maar 0-1. De bal moet beter en vooral sneller rond worden gespeeld zodat er meer aangevallen kan worden.

Helaas begon FC Trias de 2e helft zwakker dan de 1e helft. Het accent lag ook nu weer vooral op het verdedigen. De keren dat FC Trias eruit kwam, leidde niet tot kansen. Doordat de ATC alleen maar voetbalde op de helft van FC Trias en steeds meer kansen creëerden kon een doelpunt niet lang uitblijven. Na ruim een kwartier spelen in de 2e helft werd het 2-0 en vlak erna 3-0. Toch bleef FC Trias strijd leveren. De koppies bleven omhoog en er werd als één team gestreden. Keepster Lot van Eck pakte tien minuten voor tijd nog een penalty, waardoor de eindstand 0-3 bleef.

Helaas opnieuw een nederlaag voor FC Trias. Volgende week donderdag spelen de vrouwen om 20.15 een uitwedstrijd tegen Longa’30 VR1. De eerste wedstrijd in de Achterhoekcup. Komende zondag spelen de vrouwen opnieuw een thuiswedstrijd. Dit maal om 13.00 tegen SJO Oeken/Brummen VR1.

Scroll naar boven