Publiek grootste verliezer in Harreveld

Op deze zondagochtend was de vaste supportersschare van FC Trias 3/4 al bij tijds vertrokken richting Harreveld. Via de gebruikelijke buscombi was men aangereisd en had al in alle vroegte bezit genomen van het uitgaansgebied en de terrassen in Harreveld-Noord. Ondanks wat kleinschalige ongeregeldheden en enkele arrestaties, was er een gemoedelijke sfeer ontstaan. Gebroederlijk zat de aanhang van KSH en FC Trias door elkaar en in gezamenlijkheid werd de spanning opgebouwd. Op een feestelijke wijze werd er naar de wedstrijd toegeleefd.
Kort voor aanvang stroomden de tribunes vol en vormden gezang en vuurwerk de opmaat naar een spannende confrontatie. Voor het eerst sinds lange tijd zaten de tribunes van Sportpark ’t Hach tot de laatste plaats volgepakt en was er werkelijk sprake van een ‘Ausverkauftes Haus’.

Exact om 10:00uur werd er op gebruikelijke wijze, op aangeven van de lokale kerkklok, begonnen. Maar ondanks de overweldigende ambiance, de fanatieke warming-up en de ideale weersomstandigheden, kwam de wedstrijd nooit echt tot leven. In de eerste helft hadden beide teams moeite de bal in de ploeg te houden. Trias probeerde gecontroleerd op te bouwen en de thuisploeg probeerde het meer via de counter. De enige grote kans in het eerste bedrijf, was voor topscorer Maarten S. Hij werd de diepte in gestuurd en kroop sterk voor zijn direct tegenstander. In het strafschopgebied omspeelde hij behendig de keeper, maar was daarbij al te ver uit de richting en de bal belande over de achterlijn.

In de rust had de technische staf de heren manend toegesproken en ook enkele onvermijdelijke wissels door moeten voeren.
Maar ook met deze opnieuw opgedane scherpte, kwam er niet heel veel verbetering. Wederom hadden beide ploegen enkele kansen en nu was thuisploeg KSH enkele keren het dichtst bij een treffer.
Lange tijd leek het erop, dat de ploeg die de score zou openen, met de punten naar huis zou gaan. Maar ondanks alle goede bedoelingen, werd het nooit écht spannend en kabbelde de wedstrijd gezapig richting het eindsignaal. Veelzeggend voor deze confrontatie was dan ook, dat de keepers bij beide teams de beste mannen op het veld waren en zo mogelijk de enigen die een krappe voldoende wisten te behalen.
In de slotseconden van de tweede helft was Trias nog even zeer dicht bij de winnende treffer. Maar het was de Harreveldse keeper die de inzet van Maarten vanaf vijf meter, op de doellijn keerde.

Na ruim negentig minuten had ook de sober fluitende onpartijdige er genoeg van en zo eindigde de wedstrijd, zoals deze ook begonnen was. Een puntendeling die recht deed aan de verhoudingen op het veld. Alleen het publiek kreeg te weinig!
Ondanks het teleurstellende wedstrijdverloop, werden er geen ongeregeldheden meer gemeld en keerde de rust al snel weer terug in Harreveld.

Komende zondag kan FC Trias 3/4 genieten van een weekendje rust en zich bezinnen over de sobere pot in Harreveld. Want een week later mag men op bezoek bij koploper Dinxperlo 2.
Dan zal men met meer beleving en ‘Kämpfergeist’ het veld betreden!

Scroll naar boven