Terechte puntendeling in en tegen Gendringen

In een van beide kanten open wedstrijd heeft de aanhang van zowel Gendringen en FC Trias genoten. In de eerste helft werd er door beide ploegen twee keer gescoord en uiteindelijk bleek dit ook de eindstand en daarmee ook de terechte puntendeling.

Er was veel puzzelwerk voor de technische staf want de beide backs Danieck Nijland (enkelblessure) en Twan de Roos (droevige familieomstandigheden) konden niet spelen. De Melvin’s (Schonewille/Wolterink) waren hun goede vervangers en bovendien kon Bram te Bogt niet starten zodat Jurrian Veldhuizen na z’n stage en blessure na lange tijd weer (verdienstelijk) in de basis mocht beginnen.

Wederom een slechte start voor FC Trias want het scoreboard gaf nog de eerste speelminuut aan maar ook al de 1-0 voor Gendringen na een doelpunt van Jorik te Kaat. Gelukkig was de achterstand maar van korte duur want na een voorzet van Joost Piek bracht Lars Dijkstra de beide ploegen weer op gelijke hoogte:1-1. Kort daarna werd een afstandschot van Rolf Honderslo door de Gendringen goalie overgetikt. Halverwege de wedstrijd twee identieke vrije trappen van Nick Houwers. Net buiten de zestien schoot Nick de eerste tegen de lat en de tweede ging net over. Na ruim een half uur spelen werd balverlies van FC Trias afgestraft door de thuisploeg die door Paul Stubbe weer aan de leiding (2-1) kwam. Even leek het erop dat Gendringen direct de genadeklap uit ging delen maar de kansen werden niet benut. Kort voor het rustsignaal gaf Joos Piek een mooie diepe bal op Jurrian Veldhuizen die Richard Kok in stelling bracht die voor de gelijkmaker (2-2) zorgde.

In de tweede helft minder spektakel waarbij het eerste kwartier duidelijk voor de thuisploeg was maar doelman Mathijs Stortelers wist een nieuwe achterstand te voorkomen. Jeroen Vredenberg verving de geblesseerde Melvin Wolterink en bovendien verliet Jurrian Veldhuizen, moegestreden, het veld en maakte plaats voor Bram te Bogt. Tot twee keer toe kwamen we in een overtal situatie voor het doel van Gendringen maar beide keren wisten we dit niet uit te buiten en vergaten we de denkbeeldige trekker over te halen. Een mooie vrije trap van Lars Dijkstra belandde op de paal waardoor het uiteindelijk 2-2 bleef waar beide teams tevreden mee konden zijn.

Volgende week zondag (22 april) spelen we de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Groessen. Eerst gaan we naar Groessen (Sportpark De Heggeakkers, Zwarteweg 4, navigatie Molenstraat 6923 CK Groessen)  en na Koningsdag krijgen we ze op bezoek op ‘t Huitinkveld. We hoeven waarschijnlijk de belangen van beide wedstrijden niet uit te leggen……………

Scroll naar boven