PUBQUIZMASTER 2018 prooi voor ‘Geen benul’

Naast een vrouwenavond kon natuurlijk een speciale mannenavond niet ontbreken bij FC Trias. Daarom werd er dit jaar voor eerst een pubquiz georganiseerd waarvoor zich een 16-tal teams hadden opgegeven. Na een 8-tal speelrondes mocht het team ‘Geen benul’ zich uiteindelijk de PUBQUIZMASTER 2018 noemen.

Rond 20:00 uur gingen de echte (pub-)quizliefhebbers er eens echt voor zitten want, hoe dan ook, als er wat te winnen valt, wil je ook winnen, ook al is alleen maar de hoogste eer. Er waren maar 2 vrouwen aanwezig in onze kantine en dat waren Francisca Klanderman en Anouk Oonk die samen de organisatie van de quiz op zich hadden genomen.

Met tien algemene vragen werd de avond geopend. Lijkt simpel maar “Wie weet er nog hoe de snackbar heet uit de televisieserie en films New Kids en New Kids Turbo?” Met alleen maar mannen leek de volgende ronde makkelijker te worden, die ging namelijk over auto’s maar niet iedereen wist de vraag “Hoeveel sterren staan er in het logo van Subaru?” correct te beantwoorden. Minstens zo toepasselijk was de derde, zogenaamde plaatjes ronde, namelijk met foto’s van bierglazen. Bleek maar weer eens dat de meesten bij FC Trias het bier uit een (Grolsch)pijpje drinken. De pokerronde was er één voor echte kaartliefhebbers.

Tussendoor werd de dorst gelest en werd regelmatig een tussenbalans opgemaakt en bovendien konden er met kleine “waar-nietwaar” tussenrondes bonuspunten worden gehaald. Daarbij werd door de teams vooral tactisch gespeeld om maar vooral de meeste kans te hebben om de extra punten binnen te halen.

In de toys for boys kon de echte gamer z’n hart ophalen waarbij de makkelijkste vraag was “Welke twee Nederlanders verzorgen het commentaar in het voetbalsimulatiespel FIFA 17?” De score per ronde bleek achteraf het hoogste te zijn bij de tweede plaatjes ronde toen foto’s werden getoond van Nederlandse playmates. Dan de voetbalronde dat zal voor een echte voetballiefhebber wel makkelijk worden dacht een ieder, maar niet als één van de vragen is “Naar welke twee personen zijn er tribunes vernoemd in stadion De Kuip?” is. De avond werd afgesloten met noemen van naam van de uitvoerenden en titel van een 10-tal muziekfragmenten.

Bij laatste rondes liep de spanning op, wie gaat er winnen? Nadat de laatste vragen waren geweest maakten Francisca en Anouk de eindbalans op en kon ‘Geen benul’ worden gefeliciteerd omdat zij met de meeste punten (72) hadden behaald en daarmee ‘The One Eyed Snake’ (66) nipt voorbleven.

Winnaars en verliezers dronken gezellig nog een paar biertjes en de deelnemers spraken allemaal uit dat de pubquiz voor herhaling vatbaar was en dat was o.a. te danken aan de organisatoren Francisca Klanderman en Anouk Oonk.

Klik hier voor de totaaluitslag.

Scroll naar boven