VAN DE BESTUURSTAFEL: SEIZOEN 2019-2020 TEN EINDE

Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en donateurs van FC Trias,

Dinsdagavond jl. maakte de KNVB bekend dat het amateurseizoen 2019/2020 teneinde is, ook voor onze vereniging dus. Het klinkt gek en wellicht ook tegenstrijdig als een “voetbalminnend” bestuur zegt dat we ‘blij’ zijn met deze uitspraak.

Deze uitspraak geeft duidelijkheid. Er is gekozen voor de veiligheid en het welzijn van mensen. Dat was ook de reden dat wij ons complex, in tegenstelling tot de in eerste instantie genoemde datum van 6 april, tot 1 juni al hadden gesloten voor alle activiteiten. Hierin hebben wij het RIVM gevolgd.

Wij willen het risico niet lopen op besmetting met alle gevolgen van dien. Want beste Triassers, ons doel is dat we met z’n allen deze periode gezond en wel doorkomen en samen het nieuwe seizoen kunnen aanvangen. En uiteraard begrijpen we de teleurstelling die er ook wellicht zo her en der zal zijn. Volgens ons geeft dat de betrokkenheid weer bij het mooie spelletje voetbal in al zijn facetten. Toch moeten we dan ook eerlijk zijn dat bij een crisis met een omvang als deze, nederigheid gepast is.

Financieel zal deze crisis ook zijn sporen nalaten. Bij de overheid, bij de burgers maar ook bij de verenigingen. Als bestuur zullen wij er alles aan doen om de financieel gezonde vereniging te blijven die we tot de crisis waren. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan door het missen van inkomsten, denk hierbij o.a. aan een deel van de kantine-inkomsten. We zullen onze eerder in september 2019 gepresenteerde begroting moeten bijsturen. Dit houdt ook in dat we nog kritischer zullen kijken naar toekomstige uitgaven en indien we ze kunnen uitstellen dat ook zullen doen. Dit om zodoende ruimte te creëren voor echt noodzakelijke uitgaven en lasten.

In het verlengde daarvan wil ik onze trouwe sponsoren langs deze weg een hart onder de riem steken. Want beste Triassers, deze sponsoren zorgen er ook voor dat wij kunnen sporten en ons op die manier presenteren op ’t Huitinkveld en daarbuiten.

Daarom wil ik dan ook oproepen, #SupportYourLocals, oftewel koop bij de plaatselijke winkeliers en bedrijven. Zij zorgen er tevens voor dat we zoveel bedrijvigheid en reuring hebben in ons mooie centrum en op de industrieterreinen. Maar denk ook aan de werkgelegenheid die ze creëren.

Zoals het een echte vereniging betaamd zullen we de schouders eronder zetten en onze reeds aangegane voorbereidingen voor het nieuwe seizoen verder gaan oppakken en uitbreiden. Al onze vrijwilligers kennende zullen zij dat weer met veel passie doen. Daar waar voor de één het seizoen voorbij is, begint het nieuwe seizoen nu al voor deze vrijwilligers. Momenteel zijn ze al achter de schermen bezig via app, mail, zoom, etc., ondanks alle beperkende maatregelen.

We zijn nu met zijn allen in afwachting of de maatregelen die de overheid heeft genomen de gewenste uitwerkingen hebben bewerkstelligd en of we wel of niet meer bewegingsvrijheid krijgen na 28 april. Dit neemt niet weg dat we alle reeds geplande toernooien zullen afgelasten (Rabo Kids Cup, Plus Super Cup, HSF-toernooi en het Vrouwen-/Meidentoernooi, 50 jaar Vrouwenvoetbal) maar ook het jeugdkamp.

Beste leden, als er komende maanden ergens een moment komt waarin we in beperkte mate ons complex nog open kunnen stellen om wellicht te trainen of onderling nog wat wedstrijden te spelen zullen we dat zeker onderzoeken. Dit zullen we alleen doen wanneer de richtlijnen van de overheid en de RIVM dit toelaten uiteraard. Zoals eerder al gezegd, gezondheid gaat voor alles.

Ik wil afsluiten met de verwachting dat we nog een roerige tijd tegemoet gaan. Maar daar hebben we als bestuur alle vertrouwen in dat we deze goed door gaan komen.

Als vereniging zullen we met begrip en geduld naar elkaar maar ook met flexibiliteit, saamhorigheid en humor deze “wedstrijd” gaan winnen. Samen is niet alleen.

We kunnen voor nu alleen maar zeggen, blijf gezond en let op uw omgeving en uw dierbaren.

Hopelijk tot gauw op ’t Huitinkveld!

Met sportieve groet,

namens het Algemeen Bestuur,

Bart Berenschot

Scroll naar boven