Sensationele winst voor FC Trias JO12-2G in topper

Op zaterdag 23 maart 2019 speelde het nog ongeslagen FC Trias JO12-2G de topper tegen Ulftse Boys JO12-1. Het bleef spannend tot de laatste minuut, nee zelfs tot de laatste seconde. Trias won de thriller met 5-4.

Trias begon goed en zette de gasten uit Ulft meteen onder druk. Dit resulteerde in de derde minuut tot de 1-0. Mike Souilljee scoorde uit een voorzet van Thomas Wiggers. Ulftse Boys bood daarna goed partij en kwam net voor de time-out op gelijke hoogte: 1-1. Meteen na de hervatting zette Tom Willemsen met een prachtige knal in de kruising zijn ploeg weer op voorsprong: 2-1. Trias kreeg daarna enkele goede kansen om de 3-1 te maken, maar de gasten kwamen toch weer langszij. Ruststand: 2-2.

In het begin van de tweede helft kwamen de gasten zelfs op voorsprong: 2-3. Trias creëerde veel kansen, maar de bal wilde er niet in. De ploeg had hulp van de gasten nodig om weer op gelijke hoogte te komen. Een speler van Ulftse Boys kreeg een voorzet van Ella Ubbink tegen zijn rug en passeerde zijn eigen doelman: 3-3.

Verdedigend zat het ondanks de drie tegentreffers (net zoveel als in de andere vier gespeelde wedstrijden samen) bij Trias goed in elkaar. Met Evi Nijman in het centrum en Melissa Meulman en Manouk Taken aan de zijkanten, werden de gasten keer op keer op inzet afgetroefd. Onze vierde verdedigster Jasmijn van Halm ontbrak bij deze wedstrijd vanwege het Gelders Schaak Kampioenschap voor scholen.

Het werd zeer spannende slotfase met kansen aan beide zijden. De keeper van Ulftse Boys hield met kunst- en vliegwerk enkele mooie schoten van Dide Heinne tegen. Vijf minuten voor het einde leek de ploeg uit Ulft de topper te gaan winnen, toen ze uit een hoekschop de 3-4 scoorden. Maar Trias toonde veerkracht. Vlak voor tijd scoorde topscorer Thomas na goed doorzetten van Emma de Koning de verdiende gelijkmaker: 4-4. Doelman Karlijn Boerman voorkwam met een goede redding een nieuwe voorsprong voor Ulftse Boys. De thuisploeg ging op jacht naar de winnende treffer. En die viel. In de blessuretijd scoorde Thomas uit een hoekschop van Tom de 5-4 en daarmee pakte Trias in deze topper op een sensationele wijze alsnog de volle winst.

Scroll naar boven