Simpele zege FC Trias 1

Speelronde 22, zondag 15 mei weer een laagvlieger op ons Huitinkveld. Nr 11 Spel. Lochem kwam naar Winterswijk. Op het snik hete kunstgrasveld werd het een simpele 3-0 zege.

De eerste 25 minuten hadden net zo goed op papier afgedaan kunnen worden. Beide ploegen hadden wat last van de hitte en er wilde maar geen tempo in de wedstrijd komen. Daarna nam FC Trias steeds meer het heft in handen. De eerste de beste kans/aanval was ook direct raak. Vanuit het middenveld werd Cornelis prima bediend. Cornelis liet het centrale duo van Lochem staan en deponeerde de bal via de binnenkant van de paal in het doel 1-0. 7 minuten later werd het 2-0. Wiebe zette de aanval zelf van achteruit op. Leverde op tijd de bal in bij Menno. Omdat Wiebe door liep en zijn directe tegenstander dit wel best vond stond hij geheel vrij voor de goal. De afgemeten voorzet van Menno kopte Wiebe knap binnen 2-0. 2 min later had Cornelis de wedstrijden moeten en kunnen beslissen. Echter werd zijn lob nog net voor de lijn weg gehaald. Menno knalde in de 42e minuut nog op de paal. Derhalve een ruststand van 2-0.

De 2e helft waren er totaal geen problemen meer voor FC Trias. Lochem had een snipperdag genomen en leek niet echt te beseffen dat men in de gevarenzone staan. FC Trias kon naar hartelust aanvallen en deed dit ook. Direct na rust een steekbal van Roman op Cornelis. Dit had de 3-0 moeten zijn maar de keeper redde prima. Die 3-0 kwam wel. De prima ingevallen Melvin Krabben zorgde ervoor dat Cornelis zijn 2e van de middag kon maken en daardoor zijn 3e ster kon behalen. Oftewel Cornelis heeft voor FC Trias nu 75 doelpunten gemaakt. FC Trias had meer doelpunten kunnen maken maar de keeper was de winnaar bij een schot van Melvin Krabben en het schot van Tom spatte uiteen op de kruising. Ook Kaj kreeg nog een enorme kans maar twijfelde of hij moest afgeven of het zelf moest doen. Hij deed het zelf maar zijn schot geen helaas ruim naast.

Uiteindelijk toch een prima overwinning van FC Trias. Nu een weekje vrij en dan gaat FC Trias nog 2 wedstrijden spelen tegen de nr 4 Doetinchem en de nr 3 Witkampers. Na deze 2 wedstrijden zullen we zien waar we op de ranglijst staan en of er eventueel nog een vervolg komt.

De 3 doelpunten werden, onder toeziend oog van pupillen van de week Douwe de Boois en Melle Lammers beide van onze JO11-1, gemaakt met ballen beschikbaar gesteld door Wedege, Bliksems IT Oplossingen en Agroservice.