Stunt blijft uit in Dinxperlo

Vanmorgen was er voor Trias 3/4 zo mogelijk de laatste kans, om zich nog te mengen in de kampioensstrijd in de 4e klasse 07. Door in Dinxperlo punten te pakken van de koploper, zou het voorlopig nog niet beslist zijn en zou nummer twee Winterswijk 4 nog enigszins aansluiting kunnen houden. In de thuiswedstrijd op ’t Huitinkveld eerder dit seizoen was al gebleken, dat Dinxperlo een degelijke ploeg is, maar dat men ook zwakke punten kende. Er zouden dus mogelijkheden moeten zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet de thuisploeg zien, waarom het de koppositie bezat. Gecontroleerd werd er opgebouwd en veelvuldig werd de aanval opgezocht. Trias 3/4 daarentegen gebruikte een wat meer verdedigende tactiek. Meerdere malen was Dinxperlo dicht bij een score, maar telkens stond de verdediging goed opgesteld of trad keeper Niels adequaat op. Lange tijd ging dit goed en zo hield Trias het goed gegroepeerde spel van de thuisploeg onder controle. Met de brilstand op het bord werd de thee opgezocht.
Maar direct na rust kwam Dinxperlo sterk uit de startblokken. Al binnen vijf minuten kwam men op de verdiende 1 – 0 voorsprong. Een strakke afdraaiende hoekschop werd door de geheel vrijgelaten, inkomende middenvelder kiezelhard binnengekopt.

Toch leken er in de tweede helft steeds meer mogelijkheden voor Trias te komen, want de verdedigende linie van de thuisploeg bleek steeds meer de achilleshiel van het elftal. En zo probeerde Trias na rust wat meer uit de schulp te kruipen en meer de aanval te zoeken. En hier slaagde men heel behoorlijk in, want men werd steeds sterker en een langere periode van de tweede helft leek men zelfs de bovenliggende ploeg.
Maar op de momenten waarop de thuisploeg het lastig kreeg, was daar altijd nog hun steun-en-toeverlaat en rots in de branding; de scheidsrechter. De eerste helft had hij zich nog niet zozeer laten gelden, maar in de tweede helft werd de fluitist door enkele spelers zelfs bij zijn voornaam aangesproken en noemde de aanvoerder hem zelfs ‘pap’. Door zijn respectabele leeftijd, kon hij het speltempo niet meer volgen en was meelopen er niet meer bij. Daarnaast waren er gedurende de tweede helft steeds meer discutabele beslissingen, waardoor zijn teamvoorkeur meer en meer duidelijk werd. Ondanks de bedenkelijke fluitsignalen en enkele felle discussies met de scheidsrechter, bleef Trias geloven in een gelijkmaker en een mogelijke verrassing in de competitie.

Maar met nog maar tien minuten te spelen en op het moment dat Trias alles-op-alles wilde gaan spelen, gooide de thuisploeg genadeloos de wedstrijd in het slot. Trias probeerde zich voetballend onder een aanval uit te spelen, maar leed daarbij onhandig balverlies. Een Dinxperlose middenvelder onderschepte de bal en kon vrij door richting keeper Niels en schoot de bal geplaatst in de hoek.
Voor Trias was dit het genadeschot en voor de thuisploeg was de spanning er nu definitief af.
In de resterende speelminuten gebeurde en ook niets noemenswaardigs meer.

Met deze 2 – 0 verliespartij bewees Trias 3/4 buurman en mede titelkandidaat, Winterswijk 4 geen burendienst en zo ligt het kampioenschap voor Dinxperlo inmiddels binnen handbereik.
En dat is ook wel de verdienste van Dinxperlo, die over de gehele competitie de sterkste en meest consequente ploeg was gebleken.

Komende zondag mag FC Trias 3/4 op bezoek bij Doetinchem 3. Om 10:30uur wordt er op Sportpark de Bezelhorst afgetrapt

Scroll naar boven