‘t Huitinkveld treurt na thuisnederlaag Trias 7 tijdens seizoensopener

De zomerstop stond voor de meeste spelers van Trias 7 in het teken van veel uitrusten na een zwaar seizoen en vooral geen voetbal. Maar ook aan de zomerstop komt een einde, en er moet vanaf nu gewoon weer gevoetbald worden op de zondagochtend. En het moest de 1e wedstrijd van het seizoen meteen vroeg aan de bak, want om 09:00 uur (!) stond op het hoofdveld van t’ Huitinkveld namelijk de thuiswedstrijd tegen Rietmolen 4 op het programma. Dit tot groot verdriet van vooral Nico Hofkes en Peter Scholten, die tot slechts een paar uur voor de wedstrijd de gezelligheid van het Kottens feest opzochten. Dit had vooral grote gevolgen voor Nico, want behalve dat hij niet bepaald fit aankwam wist hij zich niet op tijd te melden in de kantine van Trias. Het eerste kratje bier van het seizoen is daarmee dus een feit. Is de vroege aanvangstijd toch nog ergens goed voor geweest.

Dan de wedstrijd. Met hoge verwachtingen keek het publiek van ‘Seum’ uit naar het nieuwe seizoen, maar kwam daar in de 1e helft bedrogen uit. Het spel was op z’n zachts gezegd niet om over naar huis te schrijven. Het was goed te merken dat meeste spelers van Trias 7 sinds de laatste wedstrijd van vorig seizoen geen bal meer hebben aangeraakt. Het balgevoel bleek behoorlijk verdwenen en de meest simpele ballen kwamen niet aan bij dezelfde kleur. Ook tegenstander Rietmolen bleek geen wonderploeg, maar konden elkaar wel wat makkelijker vinden. Zij hadden dan ook de nodige trainingen en bekerwedstrijden in de benen en dan bleek ook in hun voordeel te zijn. Toch werden er aan beide kanten eigenlijk nauwelijks kansen gecreeerd en was het een grote domper toen Rietmolen na een klein half uur met veel geluk toch op voorsprong kwam. Nadat een speler van de bezoekers de bal eerst compleet verkeerd raakte, kwam de bal terecht bij een medespeler en die schoot van dichtbij de bal vervolgens overtuigend in de verre hoek: 0-1. Dat zou ook tevens de ruststand zijn.

Grote Leider III moest zijn manschappen weer prepareren voor de 2e helft, want een resultaat zat er zeker nog in vandaag. Ook na rust leek er eerst nog weinig te gebeuren, maar uit het niets kwam Trias vlak na de onderbreking toch op gelijke hoogte. Ook hierbij kwam het nodige geluk bij kijken. Een aanval van Rietmolen werd onschadelijk gemaakt door Lars Schutte, die vanuit de eigen 16 meter de bal daarna ver naar voren schoot. De bal viel vervolgens zowaar over de verdediging van Rietmolen heen, waardoor de attente Rob Pardijs alleen op de keeper af ging. Rob liet niks aan het toeval over, want hij schoot de bal strak in de kruising en liet de keeper volledig kansloos: 1-1. Een logische stand, want beide ploegen hielden elkaar ook qua spel in evenwicht. Er werden aan beide kanten daarna weinig kansen meer gecreeerd, alhoewel Jeroen te Brummelstroete met een actie a la Zinedine Zidane zichzelf een goede mogelijkheid bood, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Beide ploegen leken zich min of meer al te hebben neergelegd met een remise, maar vlak voor tijd sloeg het noodlot voor Trias 7 toch nog toe. Nadat een bal matig werd weggewerkt achterin bij de thuisploeg, sloeg Rietmolen keihard toe en schoot de afvallende bal vervolgens fraai via de binnenkant van de paal in het doel van Trias: 1-2. Een enorme domper en er was nog maar een kleine 10 minuten over om de achterstand goed te maken. Trias probeerde het nog wel, maar kon geen vuist meer maken en Rietmolen hield de voorsprong stand tot het einde.

Een tegenvaller dus voor Grote Leider III en zijn manschappen, want een punt zou ondanks het matige spel wel verdiend zijn geweest. Een valse start voor Trias 7. Aankomende zondag krijgt het de kans op eerhertstel, wanneer het op bezoek gaat bij Longa’30 11. De wedstrijd wordt pas om 13:00 uur afgewerkt in Lichtenvoorde, dus voor Hofkes en co zou het nu wel moeten lukken om op tijd aanwezig te zijn.

Scroll naar boven