Terechte overwinning voor FC Trias 1 tegen MvR

FC Trias 1 heeft zondag een terechte 0-3 zege geboekt op MvR. Dit was voor de ploeg van trainer Jos Heutinck, die afgelopen week zijn contract met nog minimaal 1 seizoen verlengde, een belangrijke overwinning. FC Trias stijgt hierdoor 2 plaatsen op de ranglijst.

Het eerste kwartier van de 1e helft had FC Trias wat moeite om in zijn spel te komen en zette MvR druk. Gaandeweg nam FC Trias het heft meer in handen. In 25e minuut scoorde Cornelis Hofman de 0-1, na fraai voorbereidend werk van Joost Piek en Richard Kok. Vlak daarna verrichtte keeper Mathijs Stortelers een uitstekende redding op een inzet van MvR, waardoor FC Trias de voorsprong kon consolideren. Tot de rust bleef de stand 0-1.

Aan het begin van de tweede helft moest Jurrian Veldhuizen geblesseerd het veld verlaten, waardoor FC Trias een omzetting moest doen. In de 55e minuut troefde de goed invallende Tim Straalman na een pass van Mart Meeusen slim zijn directe tegenstander af, waardoor de weg naar het doel van MvR open lag. Straalman behield het overzicht en bediende Cornelis Hofman, die beheerst kon afronden en daarmee zijn tweede doelpunt van de middag maakte (0-2). In de fase hierna creëerde FC Trias nog een aantal kansrijke situaties, maar werd er herhaaldelijk onterecht voor buitenspel gevlagd. Keeper Mathijs Stortelers wist aan de andere kant met een paar goede reddingen zijn doel schoon te houden. In de 77e minuut viel definitief de beslissing. Het was Tim Straalman die op aangeven van Cornelis Hofman de 0-3 kon aantekenen. Dit was ook de eindstand en dus gingen er verdiend 3 punten mee terug naar Winterswijk.

Trainer Jos Heutinck na afloop van de wedstrijd: “Er stond voor ons van tevoren toch best wel wat druk op deze wedstrijd om een goed resultaat te halen. Daar zijn de spelers voortreffelijk mee omgegaan. Het was een meer dan terechte overwinning. Ik zie er een grote uitdaging in om met deze club en spelersgroep verder te gaan. Samen gaan we iets moois neerzetten. Overigens zijn we ook weer heel blij met de overwinning vandaag van FC Trias 2 en de bijdrage die een aantal spelers van H1 daaraan hebben kunnen leveren”.

Wij bedanken alle aanwezige supporters van FC Trias.

Dinsdag 15 november a.s. speelt FC Trias voor de beker uit tegen Witkampers, de oude ploeg van spits Richard Kok (aanvang: 20:00 uur). Zondag 20 november a.s. staat de derby tegen Grol op het programma. Grol verloor vandaag met 6-2 van DVC ’26. Voor trainer Jos Heutinck betekent dit een weerzien met de club waar hij jarenlang hoofdtrainer is geweest. Aftrap om 14:30 uur op Sportpark Den Elshof, hopelijk met heel veel publiek!

Scroll naar boven