The only way is up for the ladies in blue!

Vandaag (Zondag 03-11-2019) was het weer zover, de altijd lastige en spannende derby tegen Longa. De afgelopen 2 wedstrijden tegen Longa werden met 1-6 en 2-3 gewonnen door FC Trias. Dit biedt natuurlijk geen garantie voor de 3 punten vandaag. Zeker niet gezien de laatste 3 gespeelde wedstrijden van de competitie. Voor FC Trias gingen deze alle drie verloren, al was het spel bij 2 van de 3 wedstrijden zeker niet slecht. Bij Longa gingen 2 van de 3 wedstrijden gewonnen. Voor de wedstrijd was de sfeer binnen het elftal van FC Trias, net als bijna elke week, weer goed en gezellig. Iedereen was gebrand om vandaag de overwinning en de 3 punten te pakken. Bovendien kregen de vrouwen vandaag extra support van de pupillen van de week: Romy Hendriks en Raneem Shammo.

FC Trias begon ondanks de goede wil niet sterk aan de wedstrijd. Na een aantal kansen voor de thuisploeg, kwam Longa, door miscommunicatie in de verdediging van FC Trias op een 0-1 voorsprong.. Ondanks deze vroege tegenslag liet FC Trias de koppen niet hangen en ging gelijk weer in de tegenaanval. Door goede combinaties, mooie acties en vooral door de hoge inzet, creëerde FC Trias kans op kans. Uit zo’n mooie actie volgde een corner, die door Joske perfect op het hoofd van Caya werd gegeven, die de bal strak in het net kopte. Stand na een half uur spelen, 1-1. FC Trias bleef voetballen en kreeg daar ook de ruimte voor. De zogenaamde ‘driehoekjes’ konden worden gemaakt en FC Trias domineerde de wedstrijd. Vanuit een goede dribbel van Sil, die daarmee een aantal man voorbij liep, kwam een steekpass op Caya, die vervolgens de keeper geen kans gaf de bal te pakken. 2-1 voor FC Trias, dit was ook de ruststand.

Trainer Dennis Kitaman was tevreden over de 1e helft, maar hield zijn vrouwen scherp. Direct na rust moest er gelijk weer worden gevoetbald, iets waar FC Trias nog wel eens moeite mee heeft. FC Trias moest zorgen voor een aantal extra doelpunten en Longa niet de kans geven op een gelijkmaker.

FC Trias pakte de woorden goed op en begon scherp aan 2e helft. FC Trias ging verder waar het in de 1e helft gebleven was. Mooi samenspel en acties leidden weer tot een aantal grote kansen. Deze kansen bleven helaas onbenut. Hierdoor leek Longa weer even in de wedstrijd te komen, maar dit werd al gauw afgekapt door FC Trias. Weer werd er gescoord vanuit een corner genomen door Joske. De bal belandde bij een speelster van Longa die de bal vervolgens in eigen goal tikte. Een dik verdiende 3-1 voorsprong voor FC Trias. Na deze goal was de wedstrijd beslist en voetbalde FC Trias de wedstrijd rustig uit. Na 3 verloren wedstrijden eindelijk weer eens een overwinning voor de vrouwen van FC Trias. Ook was dit de 3e overwinning op rij in de derby tegen Longa.

Volgende week spelen de vrouwen van FC Trias uit tegen de 2e plek, Raalte. Weer een belangrijke wedstrijd waar FC Trias, met hetzelfde voetbal als vandaag, wel eens de 3 punten mee naar Winterswijk zou kunnen nemen.

Scroll naar boven