Trias 09-5: the story so far!

Een team van 10 kinderen, ze komen uit de mini’s, tijgers en zelfs een nieuw Trias lid. Enthousiaste kinderen, die maar 1 ding willen. Lekker voetballen. Ervaring hebben ze niet zoveel. Maar nu met 7 wedstrijden gespeeld en 10 punten op zak, zijn ze flink gegroeid.

Zaterdagochtend 10 september was de 1e wedstrijd voor onze 09-5. Deze was thuis tegen RKZVC 09-3. Even warm lopen voor die tijd en de posities verdelen. Wie wilde waar staan? Daar waren ze zelf al vrij snel uit. Het was een warme ochtend, de jassen konden vrij snel uit en de jongens hadden het snel erg warm. RKZVC was een gelijkwaardige tegenstander. Het was spannend. Al vrij snel stond trias met 0-1 achter. De jongens vochten terug. Net voor rust kwam de gelijkmaker. Een eigen doelpunt van de keeper van RKZVC. Maar dat gaf niet, 1-1. Zo gingen we de rust in. Na een bekertje ranja in de kleedkamer weer de zon in voor de 2e helft. Er wordt goed samen gevoetbald en de jongens hadden er plezier in. Op het eind van de 2e helft komt er een pracht aanval. Lars paste de bal vanaf de linkerkant voor doel en Tijn schiet hem erin. 2-1! Wat geweldig en verdiend. En dan het fluitsignaal. Het wordt gevierd alsof ze al kampioen zijn ☺  Vol goede moed naar de 2e wedstrijd.

Zaterdagochtend 17 september moesten ze om 08.00 verzamelen op het Huitinkveld. We gaan uit naar Grolle! Enkelen moesten toch nog even wennen aan het vroeg tijdstip ( zowel kinderen als ouders). 08.45 begint de wedstijd. Wat was dit een spannende wedstrijd. Over en weer wordt er aangevallen. Grol 09-6 is een sterk team, maar Triasverdedigt goed. In de 1e helft wordt er toch 2x gescoord. Zowel Grol als Trias weet het doel te vinden. 1-1. In de 2e helft is het ook spannend. Grol komt veel bij ons doel, maar ze weten niet meer tot scoren te komen. 1 schot nog van veraf, maar die komt op de lat, gelukkig. Einde wedstrijd. Met 1 punt kunnen we vol trots weer terug naar Winterswijk. En wat we nu weten, maar toen nog niet, Grol 6 is een echte goede ploeg, die 3e staan na 8 speelrondes. Heel erg knap dus.

De derde wedstrijd. Zaterdagochtend 24 september om 09.20 verzamelen bij Trias. Er wordt vooraf de wedstrijd een mooie groepsfoto gemaakt. Om 10.00 voetballen we tegen AZSV 09-6. Ik moet zeggen er is echt hard gewerkt in deze wedstijd. De jongens vechten door. Echt kansen had trias niet, maar ze wisten toch vaak te voorkomen dat er een tegendoelpunt kwam. Maar toch is AZSV 09-6 een maat te groot. Deze jongens voetballen al een heel seizoen samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. We mogen trots zijn dat we deze wedstrijd dan ook ‘maar’ met 0-4 hebben verloren. En ook AZSV 09-6 blijkt een kanshebber voor het kampioenschap te zijn. Na een overwinning, een gelijkspel nu dus het 1e verlies. Niks aan de hand, volgende week beter.

En die wedstijd is zaterdagochtend 01 oktober. Trias 09-5 speelt uit tegen Longa 09-9. Om 7.45 uur verzamelen op het Huitinkveld… Dat is best wel vroeg.. Om 08.30 begint de wedstrijd in Lichtenvoorde. Het veld was niet te best. De voetballers van Longa waren best wel goed. Althans een paar waren er best wel heel erg goed. Tjonge jonge wat konden sommigen toch pingelen, kappen, uitspelen en keihard schieten. Maar we bleven vechten. Ook na 5-0. Ergens in de 1e helft weten we toch nog te scoren. Hoe het ging weet ik niet meer, maar ik weet nog wel dan onze verdediger Jasper mee gaat naar voren en toch een mooi doelpunt maakt. Te gek! In iedere geval een tegendoelpunt gemaakt. Al is het voor de eer. Na de 8-1 verloor trias toch een beetje de hoop om punten te pakken en was de lol er ook een beetje af. Het werd dan ook gauw 13-1. Jammer, niks meer aan te doen.  Ze hebben een hoop geleerd, dat weer wel. En volgende week…. Nieuwe kansen.

Die volgende week duurde even, de jongens hadden een pauze. Vakantietijd, fc winterswijk 09-6 hadden ze te weinig spelers, waardoor  de wedstrijd op maandagavond 24 oktober werd gespeeld. Na een lange dag op school. Hoe zou dat gaan, zijn ze moe? Of geeft dat juist meer energie. Het was al donker om 18 uur, de lampen moesten aan, het miezerde een beetje, maar dat deerde de jongens niet. FC Winterswijk deed het best goed in de competitie. We wisten dat we hard moesten werken. En dat deden de jongens dan ook. Wat een goed verdedigingspel. De ballen werden afgepakt. De jongens hadden door al die wedstrijden al veel geleerd. Dat er mannetjes gedekt moesten worden, dat er niet voor het goal langs verdedigd moest worden, langs de lijn naar voren en de bal afgeven. Het gaat steeds beter. En ja hoor, daar in de 1e helft krijgt Tijn dan ook de bal terwijl hij voorin staan. Hij sprint naar voren met de bal. FC Winterswijk probeert hem bij te houden maar jaaaaa daar is de 0-1. (het was een uit wedstrijd, daar in het verre winterswijk). Wie had dat gedacht, geweldig.  Ook Lars kreeg nog een kans, alleen ging hij op de keeper af, maar helaas schoot hij net naast. Met 0-1 gingen we de rust in. Na de rust gingen de jongens verder waar ze waren gebleven. Al kwam FC Winterswijk dichter bij ons doel, maar gelukkig hadden we een goede keeper (die avond was dat Bram) en had FC Winterswijk ook een keer pech dat het de lat raakte, maar meestal was het ruim naast. Het was heel erg spannend, dat vond het publiek ook. En dan 5 min voor het einde van de wedstrijd had Tijn wederom de bal en ging naar voren en scoorde de 0-2. Ieders hartslag ging omlaag. Geweldig. Nu zouden we toch niet meer verliezen???? Scheidsrechter fluit af, klonk het naast me. En ja, daar ging het fluitsignaal. Weer 3 punten, dik verdiend, wat een derby!!! En dat op een maandagavond.

En dan de zaterdag erop… oef tegen de koploper. Een thuiswedstrijd op het rabo kids veld tegen Grol 09-5. Dat was niet makkelijk. Die jongens waren bijna allemaal 2 jaars F. En dat was te zien. Ze hadden veel kansen en wisten er maar 1 te benutten in de 1e helft. Wij hadden ook een goede kans gehad als mustafa niet onderuit was gehaald, terwijl er geen verdediging meer te zien was, maar helaas. Een vrije trap kregen we, maar te ver van het doel. Grol was echt sterk. 0-1 was het toen het rust was. De 2e helft ging wat minder goed. Grol benutte nu wel de kansen die ze kregen en met 0-6 gingen ze het veld af. Maar niet voor de penalty’s genomen werden, dat wordt altijd aan het einde van de wedstrijd gehouden. En daar hebben wij toch dik van gewonnen. Trias schoot ze er goed in en onze keeper , dit keer was het Mats, hield er een paar heel goed tegen.

En dan de allerlaatste wedstijd tot nu toe.

5 november om half 11 begon de wedstrijd tegen MEC/Bredevoort 09-3. De wedstrijd was in Bredevoort. Best fijn dat we dit van te voren goed gecommuniceerd hebben anders stond er veel publiek bij mec te wachten op trias.

De wedstrijd begon goed, Al vrij snel kwam er een geweldige aanval van Joël. Die gaf hem mooi af aan Tijn en die scoorde hem mooi binnen. 0-1. Maar de tegenstander was ook wakker en scoorde 10 minuten later de gelijkmaker. Vrij snel erna scoorde Tijn de 1-2. Goed zo Trias. Na de pauze had trias een corner. Helaas kwam de bal niet goed voor het goal en pakte de tegenstander de bal, die ging snel naar onze keeper en scoorde helaas weer de gelijkmaker. Jeetje wat is het spannend. Kom op trias!!! Niet verslappen, opletten! Jullie kunnen deze wedstrijd winnen. En ja hoor , net voor tijd scoort wederom Tijn het winnende doelpunt. De bal werd goed afgegeven aan hem, hij loopt de tegenstander eruit en knalt hem naar binnen!

En wat gebeurd er als mec/bredevoort weer aftrapt…… Het eindsignaal!!! Jaaaa, weer met 3 punten naar huis. Geweldig.

En wat kan ik nu nog meer zeggen over dit team. Dit team is een erg leuk team!! De kids hebben veel plezier met elkaar. Hebben eigenlijk ook al wel een voorkeur voor posities. Je hebt echte verdedigers en echte aanvallers. En 2 keepers. Maar ook jongens die beiden wel kunnen en leuk vinden. Maar wat zijn we trots op deze 10 kinderen. Wat zijn ze gegroeid. Wat hebben ze veel geleerd, en veel zelfvertrouwen gekregen. Na 7 wedstrijden hebben ze nu 10 punten en staan ze 7e in de lijst. Een hele mooie plek.

Zaterdag wordt er gespeeld tegen AZSV 09-7. Een thuiswedstrijd, om 10 uur. Kom allen ze aanmoedigen. En schrijf vooral 19 november om 10 uur in de agenda. Dan wordt er gestreden tegen het meisjesteam van Trias. Dat wordt vast een hele mooie wedstrijd.

Scroll naar boven