Trias 1 is prima gestart na de korte winterstop

Trias 1 is prima gestart na de korte winterstop. In Eibergen werd met 1-4 gewonnen van de plaatselijke FC.

Voor beide teams stond er veel op het spel. Won Trias dan hoefde het niet direct meer naar onderen te kijken, zou men verliezen zou Eibergen het gaatje weer wat kleiner maken.

Trias begon redelijk. Direct in de 2e min werd Jurrian prima in de diepte bediend maar wat hij ingedachte had werd niet zo uitgevoerd en daarom geen zijn kans verloren. Eibergen werd in de 6e min gevaarlijk maar Nick bracht redding. Hierna werd Eibergen wat sterker. Voetballend niet zo maar men won meer duels en fysiek waren ze ook wat sterker. Eibergen kwam dan ook op een 1-0 voorsprong. Een lange vrije bal werd niet goed beoordeeld en de spits van Eibergen kon vrij inkoppen.

Maar Eibergen kon deze voorsprong niet lang behouden. Cornelis werd diep gestuurd. De sluitpost van Eibergen schrok hier zo van dat deze de bal pardoes bij Cornelis in de voeten schoof. Het werd een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten. Hierna werd het spel wat harder. Vooral Cornelis moest het ontgelden. De Eibergse rechtsback had een lastige middag en kon Cornelis alleen stoppen met overtredingen. In de 36e min was het wederom Cornelis die een enorme schop kreeg. Omdat het precies voor de dug-out van Trias gebeurde was de rode kaart voor de centrale verdediger meer dan terecht. Hij had alleen oog voor Cornelis en niet voor de bal en raakte hem hard en vol op de knie. Mensen van Eibergen waren het er niet mee eens maar als men in dezelfde positie had gezeten als wij op de bank dan konden ook zij geen andere conclusie trekken dan dat de scheidsrechter het bij het rechte einde had. Tot aan de rust gebeurde niet zo veel meer zodat de ruststand 1-1 was.

In de rust kon de technische staf de puntjes op de i zetten. Met een paar omzettingen en een aanvaller erbij moest men geduldig blijven spelen. Eibergen parkeerde zich voor eigen goal en het balbezit verhouding was 30% voor de thuisclub en 70% voor Trias. Het duurde tot de 58e min voordat de 1-2 op het scorebord kwam. Wanja werd, met een verdediger in de zijn rug, aangespeeld. Hij draaide knap weg en met zijn linker been liet hij de keeper kansloos bij de 2e paal. In de 63e min werd de wedstrijd beslist. Linksback Tom kon naar binnen trekken en met zijn favoriete been tekende hij voor de 1-3. De bal leek houdbaar. Trias bleef zeer geconcentreerd spelen en men gaf geen enkele kans meer weg. In de 71e min was het de andere back die 1-4 liet noteren. Nick kwam ook naar binnen en met een prachtige krul liet hij de keeper nu wel volledig kansloos. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Trias speelde de wedstrijd uit en boekte zo 3 zeer belangrijke punten.

Scroll naar boven