Trias 10 steelt zege

Op paasmaandag trad het tiende aan tegen GSV4. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden.
Het veld was zwaar, er stond een harde wind in de lengterichting over het veld en in Geesteren was er nog nooit gewonnen. Good old Willy Bras verdedigde het doel, goalgetter Roy Beskers was afwezig.
GSV had de eerste helft een veldoverwicht maar Trias was gevaarlijker met snelle uitvallen. De lange bal van achteruit was lastig te verdedigen en bij de derde poging was het raak. In de 27ste minuut pikte stand-in Frans een lange bal op en schoot beheerst de 1-0 binnen. Even later knalde Hennie ten Damme de bal van 20 meter op de lat. GSV kreeg kansen doch Willy hield de nul met enkele knappe reddingen.

In de 2e helft zocht GSV vanaf het begin de aanval. Het resulteerde al snel in de gelijkmaker, de spits van GSV scoorde van dichtbij. Enkele minuten later leek de 2-1 door GSV binnengekopt te worden, doch het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Trias kwam niet meer aan het voetballen, moest zich beperken tot verdedigen en had alle geluk dat een afstandschots op de lat belande.
Na 25 minuten raakte doelman Willy Bras geblesseerd toen hij een bal uit de hoek dook. Geert Houwers ging het doel verdedigen en deed dat met verve.
In de 70ste minuut de eerste aanval van Trias, een afgeslagen bal belande voor de voeten van Joost te Selle, hij passeerde z’n tegenstander en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek knap binnen. Trias onverwacht op voorsprong. GSV ging één op één spelen en zette aan voor minimaal een gelijkspel.
De spits van GSV trof nogmaals de onderkant van de lat vanaf 14 meter. Trias verdedigde nu met tien man, alleen Frans bleef voorin, 10 minuten voor tijd ontsnapte hij en had de 3-1 op z’n schoen, doch de keeper van GSV kreeg z’n schoen tegen het schot. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, Trias wankelde. In de slotseconden kreeg GVS nog een vrije trap net buiten de zestien. De bal zeilde om de muur richting doel, alles wat Trias was vreesde de gelijkmaker, maar Geert Houwers ranselde de bal met een katachtige reflex uit de hoek. Waardoor Trias 10 een gelukkige overwinning boekte en de ranglijst blijft aanvoeren.

Scroll naar boven