Trias 4 met ruime cijfers langs Angstgegner

Trias 4 had vanmorgen nauwelijks een half uur speeltijd nodig, om de inhaalwedstrijd uit tegen Rietmolen 2, definitief in het slot te gooien. Daarmee werd ook een eind gemaakt aan de jarenlange negatieve serie uitwedstrijden in Rietmolen, waarin men telkens niet wist te winnen.

Trias begon sterk en nam gelijk het heft in handen. Door veel beweging en een overwicht aan balbezit, werd het de thuisploeg moeilijk gemaakt.
Al in de vierde minuut tekende ‘nieuwkomer’ Niek voor de 0 – 1. Nadat hij door Gijs L. de diepte in was gestuurd, faalde hij niet één-op-één met de uitgekomen keeper en schoot de bal met een droge schuiver in de touwen.
In de periode daarop bleef Trias goed combineren en veelvuldig werd de diepte gezocht. Rietmolen kwam er nagenoeg niet uit en veel meer dan afhouden was er voor de heren niet bij.
Met vijfentwintig minuten op het bord, was het een geweldige dieptepass van Vincent van achteruit, waarmee Niek over rechts richting achterlijn werd gestuurd. Zijn voorzet op maat, werd door Harm bij de tweede paal binnengetikt. De dik verdiende 0 – 2.
Enkele minuten later besloot aanvoerder Wilfred de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Eerst ging hij bij een corner nog het kopduel aan, maar die inzet werd nog gekeerd. Maar toen kort daarop de bal niet goed werd weggewerkt, kon hij de rebound vanaf zestienmeter hard in de touwen schieten.
Voor zover Rietmolen nog hoop mocht houden op beter resultaat, werd hier na ruim een half uur spelen definitief een eind aan gemaakt. Dit maal was het een prima corner van Niek, die nu weer door Harm goed werd binnengetikt.
Met een comfortabele 0 – 4 voorsprong, kon Trias 4 zelfverzekerd de kleedkamer op zoeken voor de welverdiende en goed smakende thee.

In de tweede helft besloot TD Kruuke Sander Agelink binnen de lijnen te brengen. Voor Sander waren dit zijn eerste officiële speelminuten na zijn langdurige zware blessure. Nog wat onwennig, maar met veel inzet en hard werken, speelde hij een goede helft.
Deze tweede helft kwam de thuisploeg iets beter uit de kleedkamer en probeerde iets meer beleving het zijn spel te brengen. Duels werden wat overtuigender aangegaan en ook kreeg men wat meer balbezit. Hierdoor wist men zelfs wat vaker op de helft van Trias te komen en mocht men zowaar enkele kansjes creëren. Trias 4 daarentegen deed het wat rustiger aan en de ruime voorsprong zorgde ervoor, dat men in deze openingsfase eigenlijk te nonchalant speelde. Hierdoor bracht men zichzelf eerder in de problemen, dan dat men het spel zou controleren.
Door enkele malen knullig balverlies of verkeerd opgesteld te staan, mocht Rietmolen in overtal counteren. Maar zelfs hieruit wist men niet gevaarlijk te worden. Telkens was het keeper Niels die goed gepositioneerd stond of schoot men zelf de bal hoog over en ruim langs.

Trias 4 creëerde slechts af en toe nog een kans en zo mocht Gijs L. de 0 – 5 op het bord zetten. Na een misverstand in de Rietmolense verdediging, kon hij de bal onderscheppen en alleen doorstomen richting keeper. Ook Gijs wist hier wel raad mee en schoot de bal onder de keeper door binnen.
Tien minuten voor tijd mocht de thuisploeg toch nog de eretreffer maken. Een lange uittrap viel achter de verdediging van Trias en de midvoor kon alleen doorlopen richting doel. Door de bal beheerst onder in de hoek te schuiven, bepaalde hij de eindstand op 1 – 5.

Een ruime en verdiende overwinning voor Trias 4.
Enkele woorden van dank zijn hierbij zeker op de plaats voor gelegenheidsinvallers Gijs L., Harm, Daniël en Frank. Niek en Sander zien we komende week weer terug. Dan gaat Trias 4 op bezoek in Hengevelde bij WVV ’34 3. Slechts enkele weken geleden werd hier thuis nog ruim van verloren. Komende zondag zal men er dus op gebrand zijn, een betere resultaat neer te zetten.

Scroll naar boven