B2 krijgt blauwe kaart.

Vandaag trad de B2 in Lichtenvoorde aan tegen Longa B2. Dat het een zware wedstrijd ging worden, stond vooraf al vast gezien de posities op de ranglijst.

Dat bleek al snel na het eerste fluitsignaal, binnen 5 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Longa was feller, balvaster en combineerde beter. Trias stelde daar weinig tegenover en de kansen waren dan ook voor Longa. De achterstand van 4-0 bij rust was niet eens geflatteerd.

Na de rust een ander Trias, men wilde minimaal een grote nederlaag voorkomen. Trias was fel op de bal, het begon duels te winnen en dwong Longa in de verdediging. Na 3 minuten al de 4-1 door Kuba, 4 minuten later schoot Roan de 4-2 binnen.
Alles was nu mogelijk. Trias zocht de 4-3. Deze viel ook na 20 minuten. Alles en iedereen zag dat de bal over de achterlijn was geweest alleen de grensrechter vlagde niet en de scheidsrechter wees niet naar de stip. Ondanks de tegenslag bleef Trias goed voetballen, doelpunten vielen er niet meer aan Trias zijde, Dat Longa in de slotfase de 5-2 eindstand nog binnenschoot deed er eigenlijk niet meer toe.

Na afloop van de wedstrijd deed de scheidsrechter het verzoek of hij in de kleedkamer van Trias nog wat mocht zeggen. De scheidsrechter vond dat de wedstrijd bijzonder sportief gespeeld was door de B2. Ook na het onterecht afgekeurde doelpunt bleef FC Trias goed en sportief spelen. Om de uitstekende en sportieve wedstrijdmentaliteit te onderstrepen deelde de scheidsrechter een denkbeeldige blauwe kaart uit. Schrijver dezes had er nog nooit van gehoord of één ontvangen. Uiteraard erg prettig dat het elftal zich ondanks de nederlaag en wedstrijdverloop zo manifesteert, zeker als men bedenkt dat na de eerste wedstrijd de scheidsrechter eveneens de kleedkamer betrad om het elftal vermanend toe te spreken na drie veldverwijzingen. Klasse zou ik zeggen.

Scroll naar boven