Trias 4 met ruime cijfers langs nummer laatst

Vanmorgen mocht Trias 4 het onder ideale omstandigheden opnemen tegen hekkensluiter Neede 3. Het kunstgrasveld was de nacht ervoor wat nat geregend en de voorjaarszon was tijdens de warming-up al definitief achter de wolken vandaan gekomen.
Voor TD Kruukke was het toch weer even puzzelen geweest om de selectie op peil te brengen. Met inbreng van invallers Rob Pardijs, Sander te Brummelstroete en Nick Kersten, had hij de beschikking over nagenoeg hetzelfde spelersmateriaal als eerder dit seizoen in Neede.
Vooraf was er toch nog wel de nodige twijfel of Trias 4, ondanks wederom de vele omzettingen, vanmorgen voldoende weerstand zou kunnen bieden tegen de gasten uit Neede. Maar al snel bleek men weinig te duchten te hebben van de hekkensluiter in deze klasse.

Trias begon goed en geconcentreerd en bepaalde van begin af aan het tempo. Veelvuldig werd de diepte gezocht en gelijk waren er enkele kansen. Neede 3 had niets in te brengen en kwam eigenlijk nauwelijks van de eigen helft af. En waarbij Neede nog wel eens bekend staat om de discipline, hard werken en zo nodig fysiek spel, was ook hiervan vanmorgen geen enkele sprake. Echte felle duels deden zich niet voor en zo kon scheidsrechter Jager het op zijn sloffen af en had slechts enkele fluitsignalen nodig om de gehele wedstrijd in goede banen te leiden.
Na enkele goede reddingen van de Needse keeper en een schot op de lat, was het na ruim een kwartier spelen eindelijk raak voor Trias 4. Een corner van Rob, werd van dicht bij de goal door Maarten binnengewerkt. Voor Trias 4 leek dit het startsein voor een goede score, maar aanvankelijk wilde een tweede treffer niet vallen. Kort voor rust viel de 2 – 0 dan toch. Met een ‘maβgeschneiderte’ dieptebal van Mike, werd Rob alleen richting keeper gestuurd. Met een droge schuiver passeerde hij de keeper en zette de ruststand op het bord.

Ook in de tweede helft was Trias 4 de bovenliggende ploeg en was het wederom eenrichtingverkeer. De verdediging van Trias stond goed georganiseerd en het middenveld bracht de voorhoede in stelling. Meerdere keren waren er voorin goede combinaties, waar Neede geen grip op leek te krijgen. Maarten en Sander A. hadden enkele grote kansen en een, met veel gevoel geplaatste lob van Marcel, had meer verdiend dan op de lat uit elkaar te spatten. Ondertussen werden de gasten nooit echt gevaarlijk is deed zich een serieuze kans op de ‘Annsluβtreffer’ eigenlijk niet voor.

Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd door de goed spelende Sander A. definitief in het slot gegooid. Dit keer was het een dieptebal van Niek, die Sander alleen voor de Needse keeper zette. Ook hij twijfelde geen moment en joeg de 3 – 0 in de touwen. Kort daarna viel toch de tegentreffer van Neede. Waar keeper Niels er hard aan werkte, wederom de nul te houden, stond hij toch zelf aan de basis van de enige treffer van Needse zijde. Een lange bal van achteruit leek aanvankelijk een eenvoudige prooi voor de prima keepende Niels. Onbedoeld liet Niels de bal los en de alerte Needse midvoor kon de bal binnentikken.
Met nog vijf minuten te spelen, was het ook nu weer Sander A. die alleen door mocht richting keeper. Waar de goed meegelopen Maarten er wellicht beter voor stond, besloot Sander toch voor eigen succes te gaan en de bal gecontroleerd langs de keeper te schuiven.
Even later viel ook nog de 5 – 1. Bij een prima combinatie aan de linker zijlijn, speelde Sander zich vrij en krulde de bal hoog de zestienmeter van Neede in. Hier had Maarten zich goed opgesteld en kon de bal vrij eenvoudig in de korte hoek koppen.

Na de 0 – 5 overwinning in Neede eerder dit seizoen, was Trias 4 er vanmorgen weer in geslaagd, met ruime cijfers te winnen. De dik verdiende overwinning, waarbij Neede 3 zich op geen enkel moment thuis gaf en nooit voor problemen had gezorgd. Trias 4 nestelt zich hiermee in de subtop van de 4e klasse 08.
Komende weekend gaat men op bezoek in Laren, bij nummer drie Witkampers 3. Dan mag men toch echt een andere tegenstander verwachten en dan is er nog wat rechts te zetten na het ruime verlies thuis, eerder dit seizoen. Om 11:30uur trapt men af op het Leussinkpark in Laren (Gld).

Scroll naar boven