3e neemt 3 punten en de tas mee naar Winterswijk

Zondag nam Trias 3 het uit op tegen hekkensluiter SDOUC 3, waar het thuis met 4-1 nog vrij eenvoudig van wist te winnen. Vanwege het vroege tijdstip ging de leiding op het laatste moment akkoord met een kwartier later verzamelen, wat geen probleem bleek te zijn, want de selecte was ruim op tijd aanwezig in Ulft. Bij het omkleden kwam echter al snel de opmerking “Ehh jij hebt de tas toch meegenomen”. Je raadt het al, de kledingtas stond nog in Winterswijk. Voor heen en weer rijden was te weinig tijd, maar gelukkig was de vader van Loic in staat om de tas nog te brengen (top, man of the match).

De korte warming-up die volgde bleek het 3e goed te doen, want in de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer. SDOUC leverde alle ballen in en was daardoor niet in staat de voetballende invalkeeper Rick te testen. Trias had het balbezit en kreeg legio kansen, maar trof een goede doelman, maar faalde vooral zelf in de afronding en de laatste pass. Het duurde lang, maar na een minuut of 40 spelen wist Trias dan eindelijk het net een keer te vinden. Natuurlijk ging dit ook nog met de nodige moeite. Jesper zijn schot, op een meter of 10 van het doel, werd nog gekeerd door de doelman, maar daarna kwam de bal terecht bij Ewoud die de bal simpel binnenkopte (0-1). Hierna volgden nog 2 akkefietjes met Jeroen in de hoofdrol. Eerst kreeg hij een trap na van een SDOUC-verdediger en vlak voor rust constateerde de scheidsrechter dat Jeroen de elleboog teveel gebruikte in een luchtduel, wat met geel bestraft werd, waardoor Trias 10 minuten met één man minder verder moest.

Na rust had Trias het met één man minder even wat lastig en in die fase zowaar een aantal afstandsschoten richting het Trias-doel. Invaldoelman Rick hoefde de ballen echter alleen naast het doel te kijken. Hierna werd het wedstrijdbeeld weer zoals in de eerste helft en na iets meer dan een uur gespeeld te hebben viel dan ook de beslissende treffer. Harm dribbelde vanuit het middenveld richting de 16 waar hij de bal aflegde op Jesse, die in de 16 wegdraaide van de verdediger en de bal keurig in de verre hoek plaatste (0-2). Trias kreeg nog een aantal kansen, maar scoorde nog eenmaal. Thorben kwam vanaf rechts met een goede voorzet op de vrijstaande Ewoud, die met een volley afwerkte. De doelman redde nog knap, maar in de rebound was Ewoud eerder bij de bal dan de verdedigers en schoot beheerst binnen (0-3).

Een meer dan verdiende zege, maar de score had nog veel hoger kunnen uitvallen als de afronding en laatste pass iets beter was geweest. Erik ten Hagen bedankt voor het invallen. Volgende week kan het 3e om 10:45 verzamelen voor de thuiswedstrijd tegen KSH 2.

Scroll naar boven