Trias 4 op karakter langs koploper

Veelal worden voetbalwedstrijden beslist door momenten. Daarbij zijn standaard situaties en dode spelmomenten vaak bepalend. Zo werd ook de wedstrijd tussen middenmoter FC Trias 4 en koploper Buurse 2 beslist in maar liefst drie dode spelmomenten. Maar om te zeggen, dat deze drie momenten de enige noemenswaardige waren, zou ernstig te kort doen aan het harde werken en de knappe collectieve prestatie van de thuisploeg.
TD Kruukke had voorafgaand toch weer het nodige puzzelwerk moeten doen, om met het beperkte aantal spelers, weer een competitief team op te stellen. Hierbij was hij genoodzaakt geweest, op zijn geheel onorthodoxe wijze, het vaste stramien los te laten en spelers op verassende plaatsen op te stellen. Maar zoals vaker dit seizoen, ging het collectief voor de individueel!

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Buurse zien, waarom men hoog geklasseerd is en nog maar vijf verliespunten had. Gecontroleerd ging de bal rond in de ploeg en gedoseerd werd de opening gezocht. Echter veel verder dan het middenveld kwam men aanvankelijk niet en echte kansen wist men niet te creëren. De thuisploeg daarentegen wachtte af en zorgde eerst voor een goed georganiseerde verdediging. Hierbij loerde men veel meer op de counter en onverwachts kwam men er regelmatig snel uit. Gevaarlijk werd men hieruit niet, echter wist men er altijd wel minimaal een corner of vrije trap aan over te houden. Dit resulteerde in de openingstreffer voor Trias 4.

In de twintigste minuut mocht Maarten net buiten het strafschop aanleggen. Hij krulde de vrije trap beheerst over de muur, ruim in de bovenhoek. Tien minuten later deed zich een identieke situatie voor. Wederom legde Maarten de bal goed neer. Dit keer leek de keeper hierop bedacht en posteerde zich iets verder richting korte hoek. Maar deze vrije trap leek zowaar nog verder in dezelfde bovenhoek geplaatst, waardoor de ietwat kleine keeper wederom kansloos bleef.
In het resterende deel van de eerste helft leek Trias 4 wat beter in het spel te komen. Met de comfortabele 2 – 0 op het bord, leek men zelfs op zoek naar een ruimere score, maar tot het rustsignaal bleef het hierbij.

Ook na rust had Buurse 2 het betere van het spel, maar waren de grotere kansen voor Trias 4. Buurse had noodgedwongen enkele omzettingen gedaan, waardoor de laatste man was bijgeschoven richting voorhoede. Hierdoor leek men voorin wat sterker te zijn geworden, maar werden achterin de ruimtes ook groter. Ook nu waren het weer enkele standaardsituaties, waaruit de grootste kansen voort kwamen. Enkele messcherpe corners van Thorben, werden beheerst op doel gewerkt, echter de behendige keeper stond telkens op de goede plek of de aluminium deklat voorkwam de 3 – 0.
In de slotfase besloot Buurse toch alles-op-alles te zetten en de bal met enige regelmaat in de zestienmeter te pompen. Maar waar keeper Niels in de vorige wedstrijd nog een ongelukkig momentje kende in zijn strafschopgebied, was hij hier vanmorgen heerser en daarbij vastbesloten, zijn doel schoon te houden. Lange passes en hoge voorzetten waren telkens een vaste prooi voor de Triasgoalie.

Vijf minuten voor tijd besloot gelegenheidsstopper Gijs V. de hoop bij de gasten toch nog even terug te brengen. Met een ongelukkige beweging tikte hij de bal binnen het strafschopgebied met zijn arm weg. Voor de foutloos leidende onpartijdige Timmermans bleef er maar één sanctie en zonder enige twijfel wees hij naar de penaltystip. Bij de thuisploeg was er nog enige hoop gevestigd op de sterk keepende Niels, echter bij de prima ingeschoten penalty bleef hij kansloos.

Voor Buurse 2 gloorde er ineens alle hoop op misschien toch nog een enkel puntje. Dit zorgde nog voor de nodige spanning en Buurse stuurde alles-en-iedereen naar voren op zoek naar die enkele treffer, maar er werd niet meer gescoord.

In de uitwedstrijd eerder dit seizoen, had Buurse de volle buit nog onverwachts kunnen redden met de winnende goal in de allerlaatste minuut. Echter vanmorgen waren de rollen omgedraaid en was het Trias 4, dat zich op zijn geheel eigen wijze mengde in de titelstrijd. Na negentig minuten blijven de punten toch wel verdiend op het eigen Huitinkveld.
En met meer van dergelijke wedstrijden, is het nog lang niet beslist, wie dit seizoen het kampioenschap mag gaan vieren.

In verband met carnaval is er komende weekend geen speelronde. 05 Maart aanstaande mag men op herkansing in Rietmolen, waar de wedstrijd eerder dit seizoen nog tijdens de warming-up werd afgelast. Ongeacht de invloed op de volksgezondheid- of de toestand van het kunstgrasveld, zal men hier om 10:30uur aantreden op het tweede veld. Desondanks bent U ook in Rietmolen van harte welkom!

Scroll naar boven