FC Trias gaat voor blessurepreventie!

Sporten is gezond, maar gaat soms ook gepaard met blessures. Dat is natuurlijk altijd vervelend. Gelukkig kunnen alle leden binnen FC Trias sinds 1 februari terecht op het inloopspreekuur van Jolien te Brake en Lennart Heinen. Tips over blessures, klachten en herstel kunnen op dit spreekuur worden verkregen.

Maar uiteraard is het nog beter om te voorkomen dat blessures ontstaan. Daarom is FC Trias begonnen met een pilot blessurepreventie in samenwerking met Jolien te Brake en Lennart Heinen. Door middel van een “functional movement screen”, wordt er door middel van een aantal oefeningen en tests gekeken naar zwakke plekken en probleemgebieden. Aan de hand van deze analyse wordt een trainingsprogramma opgesteld waarbij de blessuregevoelige plekken worden versterkt. Hierdoor kunnen blessures worden voorkomen en… niet onbelangrijk, het komt ook ten goede aan de voetbalkwaliteit.

Aan de pilot werken de D1 en de D5M mee. Deze twee teams zijn in februari getest en binnenkort zal het trainingsprogramma worden uitgerold. We hopen hierbij op goede resultaten (minder blessures en nog betere teamprestaties). Na afloop van de pilot zullen de resultaten worden geëvalueerd en kan worden gekeken naar de voortgang van het project.

fysio 3 fysio 1

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven