Trias JO15-1 Lerene staat vandaag centraal

Onder het toeziend oog van volgepakte tribunes traden de mannen van Trias vandaag aan tegen de koploper in de Hoofdklasse: Tubantia.
Al bij het warm lopen werden er intimiderende blikken uitgewisseld. Het was duidelijk dat de jongens EN meisjes van Tubantia overtuigd waren van hun positie op de ranglijst.
In een ongekende omgeving werd het hoofdveld betreden. Onder het toeziend oog van niemand minder dan Danny Makkelie stond vandaag Wessel ten Damme als scheidsrechter centraal. Er viel vandaag iets te leren en dat gold zeker ook voor de jongens van Trias. Al vanaf het eerste balcontact werd snel duidelijk dat Tubantia over een zeer sterke ploeg beschikt.
Naast een technisch surplus bleken de Tubanters(Tubantiers/Tubantianen/Tubanitischers) ook zeer bedreven in de in het voetbal zo hoog gewaardeerde vaardigheden van het voetballen op het randje. Slimme duwtjes, stevig de schouder erin, net wat feller op de bal en wat harder het duel in. Straatvoetbal maakt slim, dat zag je terug in alle duels.
Dit werd een zware pot!
Waar Wessel via een oortje in verbinding stond met de top van het Nederlandse Fluitisten genootschap, daar werden de “Boys” van Trias vocaal ondersteund door onze eigen toppers: de beste Technische staf van de Bataafseweg. Die wees hen op de snelheid van de ene spits, de briljante techniek van de volgende spits en de hardheid van bijvoorbeeld de linksback. Trias kon eigenlijk niet veel meer doen dan tegenhouden. Op de helft van Tubantia zijn ze feitelijk maar sporadisch geweest.
Was het dan echt zo erg? Nee, er viel juist heel veel te genieten! Oké, de eerste helft werd een 0-2 stand bereikt en dat wil je niet zien als supporter van de Blauwen. Voor de objectieve kijker waren die doelpunten misschien leuk en vooral mooi om te zien. Voor de harde kern van Trias waren het vandaag duidelijk andere lichtpuntjes in het spel die een gevoel van tevredenheid moesten geven.
Wesley pakte weer een paar mooie ballen. Joris was terug na een paar weken in het gips en vloog er weer ouderwets in(kostte hem wel een gele kaart). Beer schakelde de uitvoerder professioneel uit, al was het voor die jongen heel sneu dat hij met een blessure het veld af moest. Bram zet zijn lijn van de afgelopen weken voort en is de beste linksback van deze competitie. Op rechts was Chiem weer van de partij en maakte het zijn zeeeeer snelle tegenstander heel lastig. Met Thijmen weer op het middenveld, samen met Eamon en Jesse werd er weer enorm veel gegleden en geknokt. Voorin hadden Niek, Kaj en Daan een heel moeilijke dag vandaag. De tegenstander was gewoon erg sterk.
Na de rust een zelfde spelbeeld. Yannick nam de zware taak van Chiem over en ontfermde zich op rechts over de linksbuiten. Max kwam voor Daan en liet zien dat het heel belangrijk is dat je goede spelers ook op de bank moet hebben. En Tijn profiteerde als invaller voor Eamon bijna van een slippertje in de verdediging van Tubantia.
De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-4. Leuk voor de statistieken maar verder niet van groot belang. Wel van groot belang: het inzicht dat Trias misschien geen kampioen gaat worden maar zeker niet het pispaaltje van deze competitie hoeft te worden.
Dit keer ging de scheidsrechter onder luid applaus van het veld en kunnen we concluderen dat er weer veel geleerd is. En dat je niet bent afgedroogd door een tegenstander die eigenlijk op alle fronten beter was.
Woensdag PAX voor de beker, maar veel belangrijker: volgende week Grol en daarna FC Winterswijk!
Uit die wedstrijden moeten punten gehaald kunnen worden.

Scroll naar boven