Trias JO17-4 – Halle JO17-1, Trias wint overtuigend van Halle

Vanmiddag is het de één na laatste thuiswedstrijd tegen een geduchte tegenstander. De gasten uit Halle staan momenteel op 3e plaats en kunnen in theorie nog kampioen worden. Onze jongens spelen vanmiddag op het derde veld. Mike en Ronald zetten de jongens voor de wedstrijd op scherp en dat ze een kans hebben om deze wedstrijd te winnen. We moeten proberen de lijn van de afgelopen wedstrijden vast te houden volgens de begeleiders van Trias. De scheidsrechter floot exact om 15.00uur het beginsignaal. Trias was duidelijk gedreven om de wedstrijd winnend af te sluiten. De keeper van Halle (klein van stuk) moest meteen aan de bak. De eerste kansjes waren voor Trias. Trias speelde compact, waardoor de verdediging van Halle steeds verder naar achteren werd verdreven. In de 7e minuut kreeg Trias een hoekschop, Wesley van Waardenburg wist met een mooie boog de bal voor het doel van Halle te krijgen. Robin Maas reageerde alert en kopte de bal in het doel, 1-0. Het meegekomen publiek reageerde enthousiast op deze voorsprong. Trias bleef geconcentreerd voetballen. Rafael Pareja wist met een steekbal Olivier Bemers te bereiken, deze wist met een handige sleepbeweging zich vrij te spelen van de tegenstander. Met een mooi krommend schot belandde de bal in het doel van de tegenstander, 2-0. Wederom stond het publiek enthousiast op de banken om het doelpunt te vieren. Belangrijk is om de concentratie vast te houden en de voorsprong te verdedigen. Halle was geïrriteerd door de onverwachte achterstand, ze was duidelijk naar Winterswijk gekomen om de 3 punten met twee vingers in de neus weer mee te nemen naar Halle. De aanvoerder van Halle was verbaal duidelijk aanwezig en liet zijn ongenoegen weten tegenover de scheidsrechter, tegenstander en zijn medestanders. Trias liet zich niet uit het veld slaan en voetbalde geconcentreerd verder. Ook Halle wist zich meer te concentreren op het voetbalspel. Aan het einde van de 1e helft kwamen kansen voor het doel van Niels Boterman, helaas voor Halle belande de bal meerdere malen in het net achter het doel.

Na de theepauze en een peptalk van Mike en Ronald werd het goede spel voortgezet. De verdediging wist de voorzetten van de tegenstander professioneel weg te werken. In de 10e minuut van de 2e helft appelleerde de tegenstander op een handsbal van Niels Boterman. De vlaggenist Freddy van Ditshuysen gaf duidelijk aan naar de scheidsrechter dat de keeper van Trias binnen de 16meter opereerde, dus geen overtreding van Niels Boterman. Halle kwam steeds meer in haar spel, door een snelle opzet van een aanval vanuit de verdediging kwam de spits van Halle voor het doel van Trias, het schot krulde langs Niels Boterman in het net, 2-1. Met nog vijf minuten te gaan werd het nog spannend, bleef Trias geconcentreerd voetballen of liet het zich overbluffen door de tegenstander. Het laatste was niet het geval, Trias bleef de bal goed rondspelen en waar nodig werd de bal vakkundig door de verdediging naar voren geknald. Met een minuut extra tijd werd de wedstrijd afgefloten en was de winst binnen. Trias Jo17-4 gefeliciteerd met dit mooie resultaat, volgende week de laatste uitwedstrijd tegen Neede. Bij winst kan Trias nog twee plaatsen opschuiven op de ranglijst.