FC Trias vrouwen fors onderuit bij Trekvogels

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop voor FC Trias, voor aanvang bivakkerend op de 5e plaats met 15 punten. Trekvogels staat daar net boven met 18 punten. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide ploegen. Vergroot Trekvogels het gat of komt FC Trias op gelijke punten? Trekvogels begon sterk, dit in tegenstelling tot FC Trias. Het leek op een herhaling van vorige week tegen VIOS B., toen FC Trias ook een slechte 1e helft speelde en daardoor met 0-2 achter kwam. In de tweede helft kon Trias de achterstand nog ombuigen tot een 3-2 winst. Na een aantal kansen voor Trekvogels viel het 1e doelpunt van de wedstrijd. Na 10 minuten werd de bal uit een corner voor het doel geplaatst en door een dekkingsfout kon er worden gescoord (1-0).  FC Trias leek aangeslagen na dit doelpunt en moest zichzelf weer bij elkaar rapen. Dit lukte echter niet en Trekvogels ging door. Nog geen 10 later na de 1-0 werd er nog een keer gescoord door Trekvogels, dit keer door een afstandsschot vanuit de 2e linie. De bal werd hard in de kruising geschoten en de keepster van FC Trias was kansloos.  En Trekvogels was nog niet klaar, ook de 3-0 werd gescoord vanuit de 2e linie met een hard afstandsschot weer in de kruising, een kopie van de 2-0. Stand na 25 minuten, 3-0 voor Trekvogels. FC Trias had zich deze wedstrijd heel anders voorgesteld. De kans om aansluiting te vinden met de top van de competitie werd kleiner en kleiner. Zeker wanneer nog in de 1e helft de 4-0 valt voor Trekvogels. Weer werd er gescoord vanuit een cornerbal. Door een onoplettendheid in de Trias-verdediging een speelster van Trekvogels de bal binnenkoppen. Stand na de 1e helft 4-0 voor Trekvogels. FC Trias had deze stand volledig aan zichzelf te danken en stond niet lekker te voetballen. Na een toespraak in de rust van trainer Dennis Kitaman leek er nog geloof te zijn in een goede afloop van de wedstrijd. Als zij er 4 kunnen maken kan FC Trias dat ook!

De 2e helft begon FC Trias beter aan de wedstrijd. Er werd korter gedekt en de bal ging rond. Dit leidde in het eerste kwartier tot een aantal kansen maar helaas werd hieruit niet gescoord. Ondanks de 4-0 voorsprong bleef Trekvogels agressief verdedigen en werden er een aantal harde duels uitgevochten. Ondanks de betere 2e helft van FC Trias wisten onze meiden niet tot scoren te komen. Ook Trekvogels lukte het niet het doel van FC Trias in de 2e helft te bereiken. Eindstand: 4-0.

Voor FC Trias geen goede afsluiting van de 1e seizoenshelft. Toch mag Fc Trias terugkijken op een goede competitiestart. Met een compleet nieuw team van gemiddeld 17,5 jaar starten in de 2e klasse en dan uit 10 wedstrijden 15 punten halen is iets wat niet veel mensen vooraf hadden verwacht. FC Trias heeft zich laten zien als een hardwerkend team met vaak mooi en verzorgd voetbal. Een genot om naar te kijken, werd er vaak geroepen vanaf de zijkant. Met als hoogtepunt het gelijke spel tegen koploper De Tukkers, op bezoek bij FC Trias, het eerste puntverlies leed. Of was dit toch de eerste overwinning van het seizoen tegen De Zweef na twee keer een gelijkspel? Of de wedstrijd die begon met een 0-2 achterstand tegen VIOS B. maar werd omgedraaid tot een 3-2 overwinning? Kortom genoeg hoogtepunten om op terug te kijken in de winterstop. De competitie zal op 10 februari worden vervolgd met de uitwedstrijd tegen SDOUC. Voorafgaand zullen nog een aantal oefenwedstrijden worden gespeeld om weer fit aan de competitie te beginnen.

Tot slot namens FC Trias Vrouwen 1: bedankt voor uw support!

Wij wensen u allemaal fijne feestdagen toe!

Hopelijk zien wij u na de winterstop weer terug langs de lijn voor het vervolg van de competitie!

Scroll naar boven