Trias Jo17 4 – Zutphen Jo17 4, Lars Roerdink en Jesper Leemkuil scoren na lange blessure periode.

De laatste thuiswedstrijd voor de jongens van deze competitie is gestart exact om 15.00uur. De trouwe aanhang was weer voor een groot deel ter been. Ondanks dat de tegenstander uit Zutphen maar 7 punten uit 8 wedstrijden heeft is het een geduchte tegenstander.

De eerste 8 minuten liep de thuisploeg een beetje achter de feiten aan, er waren drie goede kansen voor Zutphen. Een opa uit het publiek vond ook dat de jongens veel te “slap” speelde, er moest meer samen worden gespeeld. Langzaam drong het bij de thuisploeg door dat er een tandje bij gezet moest worden om de drie punten over de streep te trekken. Jord Abbink wist op een slinkse wijze te ontdoen van de tegenstander, helaas vloog de bal over het doel. Jesper Leemkuil had ondertussen zijn draai weer gevonden in het team na een lange blessureperiode. Als spits kwam er meteen dreiging naar voren, helaas stond het vizier nog niet helemaal op scherp. Ook Robin Maas speelde op zijn oude vertrouwde plek, met een steekbal op Rinor Ramaja kwam deze voor de keeper. Helaas wist hij niet tot scoren te komen. Daar in tegen was de combinatie met Veron Slotboom en Lars Roerdink wel succesvol. Lars Roerdink wist met zijn linker traptechniek de bal droog achter de keeper te plaatsen, stands 1-0. Voor Lars was dit zijn eerste treffer van deze competitie.

Met een brede glimlach gingen de coaches van het veld na het eindsignaal van de eerste helft. Men was duidelijk tevreden over het spel, dit gaf vertrouwen voor een goede afloop in de 2e helft.

Zo gezegd zo gedaan, de 2e helft begon goed. Er werd goed rond gespeeld over de volle breedte van het veld, de tegenstander had geen vat op het spel van Trias. Wesley van Waardenburg, specialist in het nemen van de hoekschoppen, wist de bal goed voor te brengen. Robin Maas wist met een fraaie kopbal de bal precies in de handen van de keeper te plaatsen. Ryhan Miakheel wist vanaf rechts zicht vrij te spelen en te scoren, stand 2-0. Door de vreugde van dit doelpunt werd er even niet opgelet, Zutphen wist met een snelle aftrap de jongens van Trias te verrassen door de aansluittreffer te scoren, stand 2-1. Ronald Duistermaat zag het al gebeuren dat de tegenstander op zoek zou gaan naar de gelijkmaker. Op z’n Ronalds wist hij de jongens op tijd weer in het gareel te krijgen. Marcel Marki begreep de boodschap meteen, door zijn actie werd hij beloond met een hoekschop. Wesley van Waardenburg krulde de bal van rechts richting het doel van Zutphen. De bal had zoveel effect dat de keeper verrast werd en tikte de bal in zijn eigen doel, stand 3-1. In de laatste 5 minuten wist ook Jesper Leemkuil nog een doelpunt te scoren op aangeven van Robin Maas, stand 4-1. Door deze overwinning hebben de jongens van Trias zich stevig genesteld in de bovenste helft van de competitie, gefeliciteerd.

Erik Maas

Scroll naar boven