Trias Vrouwen 1 wint nipt van SDOUC

FC Trias, dat nog volop in de running is voor de nacompetitie, kreeg zondag 22 april het fysiek sterke SDOUC op bezoek. De vorige wedstrijd eindigde in een 0-3 overwinning voor FC Trias, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Dit beloofde dus wat voor de 2e wedstrijd bij FC Trias.

Vanaf het begin van de wedstrijd gingen de teams gelijk op. FC Trias was de ploeg die de beste kansen creëerde maar daar werd niet uit gescoord. Aan de zijde van SDOUC bleek de handige linksbuiten een plaag voor de Trias-verdediging. Maar ook zij wist het net niet te vinden. Dit betekende dan ook een ruststand van 0-0.

Vrijwel direct na rust scoorde Loes Oonk uit een vrije trap voor FC Trias. De keeper werd verrast door een bekeken schot in de korte hoek (1-0). Net als in de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Als een donderslag bij heldere hemel scoorde SDOUC de gelijkmaker met een geweldig afstandsschot over de keeper van FC Trias (1-1). Voor Trias het sein om de mouwen op te stropen. Het team bleef knokken en wilde en koste wat kost de winnende treffer maken. Uiteindelijk kwam deze er door een geweldige soloactie van de sterk spelende Marina Dielen die vanaf het middenveld 3 speelsters voorbij dribbelde en oog in oog met de keeper de bal koel inschoot (2-1). SDOUC gaf zich nog niet gewonnen en was het laatste kwartier meer in balbezit. Tot grote kansen leidde dit echter niet.

In de 90e minuut werd de spits van FC Trias, Lotte Straalman, naar de kant gehaald voor een publiekswissel. Zij stopt na dit seizoen met voetballen en speelde dus haar laatste wedstrijd. Via deze weg willen wij Lotte nogmaals hartelijk bedanken voor alle jaren en vooral alle mooie doelpunten. Kort na de wissel floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. FC Trias verslaat SDOUC met 2-1 en staat op dit moment 2e in de competitie. Het periodekampioenschap is nog in zicht met nog 2 wedstrijden te spelen. De volgende wedstrijd is op zondag 13 mei om 12:00 in en tegen Varsseveld.

Scroll naar boven