Valse start voor het 3e

Zondag moest het 3e bij de start van de competitie opnemen tegen het wat oudere VIOD 5. Een duel tussen een degradant en promovendus. Voor Trias is promoveren het doel, maar zal dat ten opzichte van vorig jaar moeten zien te realiseren zonder Stefan te Selle (naar het 1e), Bram Welboren en Niek Lammers (naar het 2e). Nieuwelingen zijn er ook, maar die zal je als het goed is snel zien verschijnen in de verslagen. De voorbereiding was in ieder geval nog niet veelbelovend, want 2 van de 3 bekerwedstrijden werden verloren.

Het 2e en dames 1 speelde tegelijkertijd thuis, dus moest het 3e aantreden op gras. Het begin was het 3e zoekende, niet vanwege het gras, maar vanwege het 2 spitsensysteem van de tegenstander. Na een aantal minuten kreeg Trias de grip over de wedstrijd en kwam het ook op een vroege voorsprong. Sander stuurde Gijs diep met een prima diepe bal die na het winnen van het duel, 1 op 1 kwam en beheerst afrondde (1-0). Trias bleef de betere en het duurde niet lang of het kreeg de mogelijkheid om de score te vergroten, nadat er in de 16 een overtreding werd begaan op Mike. Voor Gijs was deze strafschop een koud kunstje (2-0). Gezien het spelbeeld leek het een eenvoudige middag te worden, maar onverwacht kwam VIOD, na een minuut of 20, weer in de wedstrijd. Een bal kon niet goed worden weggewerkt, waarna VIOD op rand van de 16 in balbezit kwam wat uiteindelijk de aansluitingstreffer opleverde (2-1). Lang kon VIOD niet genieten van de treffer, want Trias kreeg wederom een penalty. Een vrije trap werd de 16 ingepompt, waarna Gijs door 2 personen werd vastgehouden. Dit keer nam Mike de strafschop. Hij zag de bal uiteindelijk, wat gelukkig, door het midden via de handen van de keeper tegen het net gaan (3-1). Weer een veilige marge van 2 goals en hierna kreeg Trias nog een aantal mogelijkheden om de score te vergroten. Uiteindelijk deed het dat ook. Een corner van Mike werd door Sander overtuigend binnen gekopt (4-1). Dit leek ook de ruststand te worden, maar vlak voor rust kreeg Trias een ongelukkig tegendoelpunt. Op rand van de 16 werd een bal geblokt, die vervolgens met een boogbal net buiten het bereik van Hugo in het doel viel (4-2). Dit was tevens de ruststand.

De voorsprong had wel groter kunnen zijn, maar met een 4-2 voorsprong was er nog niets aan de hand. Taak was het om de tegenstander te laten lopen door de bal in de ploeg te houden.

Van simpel uitvoetballen was de 2e helft echter geen sprake. Trias kreeg nog wel een aantal goede mogelijkheden om te scoren, zo kreeg Jesse een grote kans vanuit een rebound, maar schampte de bal. Na een uur spelen kwam VIOD zelfs weer terug in de wedstrijd. Na een uitbraak over rechts kwam op het einde van de aanval op links een speler vrij. Deze werd laag aangespeeld, waarna die bal simpel kon binnen tikken.(4-3). De spanning was hiermee terug in de wedstrijd. Hierna kreeg Trias wederom een aantal mogelijkheden, zo kon Jesse net niet bij een mooie hoge voorzet van Benjamin en gaf diezelfde Benjamin nog een lage voorzet op Thorben, die vanaf een meter of 10 van het doel tegen de keeper aan schoot. Zelf kwam het 3e ook nog een paar keer goed weg. Vlak voor tijd kreeg het 3e alsnog de rekening gepresenteerd van de gemiste kansen en het mindere spel. De posities waren niet goed ingenomen, waarna een VIOD-middenvelder middels een simpele steekbal de sterke aanvaller bediende in de 16. Deze werkte op 10 meter van het doel af. Hugo kon de bal nog net keren, maar de bal vloog echter nog net onderkant lat in het doel (4-4). De laatste minuut kreeg Trias nog een vrije trap aan de buitenkant van de 16. Deze werd hoog voorgezet en kwam bij de 2e paal op het hoofd van Jeroen, die de bal richting de bovenhoek kopte. De keeper wist de bal met een goede reflex tot corner te verwerken. Gescoord werd er niet meer.

Door het missen van veel kansen, minder spel in de 2e helft en toch ook wel ongelukkige tegendoelpunten kan je wel spreken van een onnodig gelijkspel. Volgende week zal het 3e beter voor de dag moeten komen uit tegen Dinxperlo 2.

Scroll naar boven