Valse start voor FC Trias 4

De openingswedstrijd voor Trias 4 dit nieuwe seizoen, was direct een bijzondere: een onderlinge broederstrijd tegen clubgenoot Trias 3.  Twee elftallen die tot voor kort nog als één team werden beschouwd en die bij de naderende competitiestart, als ware het een Siamese tweeling, operatief waren ontkoppeld. En nu stonden er twee teams lijnrecht tegenover elkaar, die nagenoeg geen geheimen voor elkaar kenden elkaar recentelijk nog door dik en dun hadden gesteund.

Maar na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jager, was er weinig meer te zien van enige broederliefde.

Beide teams begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en bestookten elkaar met lichte speldenprikjes. Het meer geroutineerde Trias 4 zocht zijn kansen vanuit de counter en de ‘jonge honden’ van Trias 3 creëerde de kansen meer vanuit de georganiseerde opbouw. Hierbij zetten ‘de gasten’ Trias 4 bij vlagen goed vast op hun helft en voerden de druk op. Echter ging dat in een veel te laag tempo en zo kon Trias 4 telkens uitbreken. Daardoor was het vierde in de beginfase het gevaarlijkst en had de beste kansen.

Toch was het Trias 3, dat na twintig minuten de score opende. De excellerende midvoor Gijs L. was al een aantal keren aan de aandacht van zwager en directe tegenstander Vincent H. ontsnapt en deed dat ook nu weer. Op randje buitenspel kwam hij vrij voor keeper Jimmy O. en schoot de bal beheerst binnen.

Vijf minuten later was het middenvelder Bram W. die op de rand van het strafschopgebied, Mike te B. behendig uitkapte en 0 – 2 hard in de korte hoek binnenschoot.

Kort voor rust kon Trias 4 eindelijk wat terug doen en tekende aan voor de ‘Anschluβtreffer’. Al meerdere keren had men geloerd op de slordigheden achterin bij het derde en nu werd hier gretig gebruik van gemaakt. Nieuwbakken rechtsvoor Gijs N. werd ruim buiten het strafschopgebied in stelling gebracht. Daarbij leek hij in eerste instantie nog wat ver van de goal af, echter Gijs bedacht zich geen moment, een streepte de bal in de korte hoek in de kruising.

Met de 1 -2 op het bord, leek ineens alles weer mogelijk voor Trias 4 en zo zou men na de thee vol vertrouwen weer het veld betreden voor de tweede helft.

Aanvankelijk startte Trias 4 sterk en via enkele prima uitgespeelde kansen, was men dicht bij de gelijkmaker. Ook had men bij enkele standaardsituaties nog goede mogelijkheden, echter kwam men niet tot scoren.

Maar naarmate de tijd vorderde, werden de ruimtes op het middenveld groter en werd het voor Trias 4 moeilijker beloopbaar. En op het moment dat Trias 3 conditioneel net de overhand leek te krijgen, had men ook nog eens een paar extra wissels achter de hand. Trias 3 kreeg hierdoor de overhand en werd steeds gevaarlijker. Maar meermaals hield de uitstekend keepende jonge invalkeeper Jimmy O. zijn team met enkele ‘Glansparades’ in de wedstrijd.

Ruim in blessuretijd zou Gijs L. uiteindelijk nog de wedstrijd definitief in het voordeel van Trias 3 beslissen door de 1 – 3 binnen te schieten.

Een wedstrijd die lange tijd alle kanten op kon, maar uiteindelijk toch wel verdiend in het voordeel van Trias 3 werd beslist. Echter bleek het aan beide zijden nog wel zoeken en zullen beide teams nog behoorlijk aan hun organisatie moeten werken.

Komende zondag staat er voor Trias 4 wederom een derby van formaat op het programma. Dan mag men op bezoek bij ‘buurman’ FC Winterswijk 4. Om 09:30uur trapt men af op Sportpark Jaspers. Hierbij kan men evenals in voorgaande jaren, weer al uw steun vanaf de zijlijn kan gebruiken!

Scroll naar boven