3e Boekt kleine overwinning tegen teamgenoten

Zondag moest Trias 3 het uit opnemen tegen de teamgenoten van Trias 4. De hele voorbereiding werd namelijk nog samen als één team afgewerkt, maar gezien het grote aantal spelers werd er op het laatste moment toch besloten om met 2 teams het seizoen in te gaan. Bij het 3e is er veel verandert, o.a. in de staf. Zo is leider Bennie gestopt, wat is overgenomen door Arnold Toebes. De geblesseerde Harm fungeert daarbij voorlopig als assistent. Meest opvallende wijziging is verder dat Hugo veldspeler is geworden.

Na een voorstelrondje, bepalen van de aanvoerders en wie de wedstrijd ging keepen, en het maken van de (gezamenlijke) teamfoto’s kon er om kwart over elf worden afgetrapt op veld 4. Na een wat onwennig begin nam Trias 3 langzaam het initiatief. Dit leverde na iets van een kwartier spelen ook de voorsprong op. Opgekomen back Frank kapte naar binnen en zette verrassend met links voor, waar Gijs volledig vrij voor de goal kwam te staan en vervolgens, na eerst de bal te controleren, koelbloedig afrondde (0-1). Direct na de aftrap had het alweer gelijk kunnen staan. Het 4e brak op rechts door nadat er achterin niet goed werd opgelet. Uiteindelijk kon Maarten van een meter of 5 afwerken, maar schoot tegen gelegenheidskeeper Rick op, die vervolgens met een duik naar voren nog net een rebound kon voorkomen. Hij liet de bal daarbij wel los, waarna de bal het doel in ging, maar dit werd terecht afgekeurd wegens doorgaan op de keeper. Het 3e bleef in die fase de betere en vergrote de voorsprong door een prachtige goal van Bram, die de bal net buiten de 16 in de verre hoek plaatste (0-2). Daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld, maar niets was minder waar. Het 4e ging tactisch iets anders staan, waarna het direct het initiatief overnam. Met die wijziging was het 3e de weg helemaal kwijt en dat resulteerde ook in de aansluitingstreffer. Na onnodig balverlies kwam 3 achterin overal te laat, waarna de Gijs van het 4e de bal met rechts knap in de rechterbovenhoek schoot (1-2). Het 3e bleef slordig spelen en had in die fase ook zomaar achter kunnen komen te staan. Het kwam in ieder geval heel goed weg toen het 4e op een meter of 5 voor een leeg doel op de lat schoot. Daartegenover stond wel weer dat het 3e eigenlijk een penalty had moeten hebben na overduidelijk vastpakken van Vincent bij Gijs en had Gijs nog een doelpunt kunnen maken, nadat de scheids affloot nadat de keeper Jim en Vincent tegen elkaar opliepen. Vlak voor rust had 3 de wedstrijd weer onder controle en kwam het ook bijna nog tot scoren. Jeroen gaf een mooie boogbal op de diepgaande Bram die de bal net over kopte.

De 2e helft leek de conditionele voorsprong van 3 en de bezetting op de bank de doorslag te geven. Het 3e gaf achterin niets weg en kreeg zelf, vooral via Gijs, enkele kansen om de voorsprong te vergroten. Daarbij was invalkeeper Jim echter steeds de grote sta-in-de-weg, waardoor het nog lang een wedstrijd bleef. In de laatste minuut wist Gijs echter alsnog te scoren (1-3), waarna de scheids direct affloot.

Uiteindelijk wel een verdiende overwinning van 3. Heren invallers van het 7e bedankt voor het prima invallen! Zondag staat de thuiswedstrijd tegen KSH 2 op het programma.

Scroll naar boven