Valse start voor FC Trias 4

Vanmorgen stond voor Trias 4 de eerste wedstijd na de winterstop op het programma. Thuis werd aangetreden tegen de betrekkelijk onbekende Wegdamse Voetbal Vereniging (kortweg WVV’34) uit Hengevelde.
Het door TD Kruuke zorgvuldig ingeplande winterstopprogramma was voorafgaand aan de herstart van de competitie wegens diverse omstandigheden niet tot uitvoer gekomen. Derhalve was er in het weekend ervoor een kort en intensief trainingskamp doorlopen, waarbij in een kort tijdsbestek, uiteenlopende sporten waren afgewikkeld. Het geheel was afgerond onder het genot van een welverdiend hapje en drankje. Namens de directie, technische staf, begeleiding en spelersselectie is hierbij een woord van dank voor de snaarstrakke organisatie, weldegelijk op zijn plaats!

Om 11:00uur werd er, ietwat later dan gewoonlijk, onder leiding van onpartijdige Berkelmans afgetrapt. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een indrukwekkende en vooral respectvolle minuut stilte gehouden voor het onlangs overleden erelid Jan ter Haar. De tweede seizoenshelft begon deze zondagmorgen ongewoon zonder zijn gebruikelijke aanwezigheid op ’t Huitinkveld.
Hij zal ook hier gemist worden.

Vanaf het beginsignaal begon de wedstrijd gelijkopgaand en over en weer werden de eerste speldenprikjes uitgedeeld. Al snel bleek dat beide partijen gelijkwaardig waren, waarbij toch Trias 4 met name in de eerste helft nog het dichtst bij de openingstreffer was. Maar een paar keer kregen schoten vanaf rand zestienmeter niet genoeg snelheid mee en bleken een eenvoudige prooi voor de sterke keeper.

Het begin van de tweede helft leek een kopie van de eerste. Er werd gestreden voor iedere vierkante meter en af en toe was er aan beide zijden een kansje. Lange tijd leek het erop, dat de ploeg welke de score zou openen, ook de gelukkige zou zijn voor de volle winst. Maar naarmate de tijd verstreek, leek het af te stevenen op een bloedeloze nul – nul.
Toch ging het na ruim zeventig minuten mis. Via een counter van de gasten, werd de bal vanaf links voorgetrokken richting de rand van het strafschopgebied. De bal leek in eerste instantie eenvoudig te pakken voor keeper Niels, echter in zijn snelle katachtige duik, verloor hij de bal. Wat volgde, was een koud kunstje voor de spits van WVV, welke de 0 – 1 in een leeg doel binnentikte.

Zoals al verwacht, was dit een enorme en onverwachte domper voor de thuisploeg en moeizaam herpakte men zich. In de resterende speelminuten probeerde men wat aanvallender te gaan spelen, om zodoende misschien een gelijkmaker te kunnen forceren. Maar hierdoor werden de ruimtes achterin groter en had WVV slechts enkele kansen nodig om uit te lopen naar een geflatteerde 0 – 3 eindstand.

Voor Trias 4 was gebleken, dat men ondanks de minimale voorbereiding, toch een behoorlijk begin had kunnen geven aan de tweede seizoenshelft. Lange tijd leek men aanspraak te gaan maken op een verdiend punt, echter bleek te wedstrijd te worden beslist in enkele bepalende momenten.
Uiteraard dienen invallers Jeroen, Sander en Rick hierbij nog bedankt te worden voor hun inzet.

Met voldoende vertrouwen zal men komende zondag afreizen richting Lichtenvoorde, waar Longa ‘30 5 op hen wacht.

Scroll naar boven